bokskriving tutorial

bokskriving tutorialSkrive en full-lengde boken kan være en krevende oppgave. Men, ved å utarbeide en grundig disposisjon, og tillater deg selv å gjøre feil mens du skriver din første utkastet, kan denne oppgaven være organisert i et antall overkommelige skritt som vil føre til en ferdig bok. De viktigste elementene til en ferdig bok er organisering, å holde fokus og holde deg ærlig i redigeringsprosessen fasen

Du trenger:. .
Computer med tekstbehandlingsprogrammet

Forbered en Outline

Den enkleste måten å sikre at du ikke skriver uten retning, er å utarbeide en grundig disposisjon av boken din. Denne foreløpige oppgaven fungerer som et kart som du begynner å skrive boken din, og fungerer som et kompass når du befinner deg vill i detaljene.

Når du forbereder en disposisjon, vurdere alle elementer boken må inneholde. Tenk i form av kapitler og underkapitler første og begynner å spørre deg selv en rekke spørsmål: Hva ville det første kapitlet handle om og hva ville jeg tittel det (hvis det i det hele tatt)? Hva bør logisk følge at kapitlet?

Fortsett å vurdere alle disse punktene før du har skissert en grunnleggende kapittel liste i den rekkefølgen det skal vises i den endelige publikasjonen. Med kapittel listen forberedt, begynne å skissere, innenfor hvert kapittel, punktene at hvert kapittel skal dekke.

Gjennomføre nødvendige Forskning

Når du vil mest sikkert kjøre inn forekomster i den tiden du begynner å skrive første utkast der du må klargjøre informasjon, gjennomfører foreløpige undersøkelser for boken kan spare deg bryet med å måtte ta tid borte fra din første utkast for å finne den informasjonen du trenger. Ved hjelp av disposisjonen din, lage en detaljert liste over all den informasjonen du trenger for å forskning for å fullføre boken. Når du har en liste av forskningstema, begynne å forske på hvert punkt.

Organisere forskningen som du går er viktig å holde første utkastet kjører problemfritt. Dette vil hindre deg fra å måtte jakte på forskning du har gjennomført en gang du er i ferd med å skrive.

Skrive ditt første Utkast

Nøkkelen til å skrive en vellykket første utkast er å forby deg fra å redigere som du skriver. Rådfør deg med disposisjonen og forskning, og begynner å skrive. Ignorer grammatiske og skrivefeil som de oppstår. Behandle første utkast som om du skriver er tidsbestemt, og du bare ikke kan gå tilbake og rette den feilen du har nettopp lagt merke til. Alle feilene som kommer som et resultat av din første utkastet vil være der når du begynner redigering og revidere scenen.

Rediger og revidere

Kanskje en av de minst populære fasene av skriveprosessen scenen, redigering og revidere din første utkastet, og gjør det til et levedyktig endelige utkast kan virke skremmende og til tider nesten umulig. Nøkkelen til å gjøre ditt redigere fungere for deg er å lese arbeidet ditt som om du er medlem av publikum som du har tenkt å skrive. Spør deg selv om du ville forstå og nyte skriftlig hvis du nettopp hadde kjøpt boken selv. Ikke vær redd for å klippe bort eventuelle overflødige skriving. Vær streng med deg selv, men også oppmerksom på at arbeidet aldri vil være perfekt.

Når du har revidert boken for første gang, gå gjennom den på nytt til du er sikker på at du har fullført boken etter beste evne.

Andre artikkelen

 • hvordan du skriver et dikt
 • hvordan å publisere en bok og får en provisjon
 • bokklubber i Hartford-området
 • hvordan du kan lage din egen st karakter
 • hvordan å publisere vitenskapelige bøker
 • hvordan man kan kjøpe bøker for en pjokk
 • tips for å skrive en roman
 • hvordan å brainstorme skrive ideer ved hjelp av et bilde
 • hvordan sette ryggbredde for et bokomslag bruker adobe photoshop
 • hvordan å publisere en bok uten å bli scammed
 •