om spansk poesi

om spansk poesiHispanic poesi har sitt atavistic røtter i den europeiske tradisjonen. Den iberiske halvøy, nå kjent som Spania, ble overtatt av den romerske imperiet i det 3. århundre f. Kr. Navngitt Hispania av romerne, var gamle Spania avhengig av Roma. Hispanic litteraturen som vi kjenner den i dag er et derivat av romersk litteratur som ble skrevet på latin. Spansk poesi gjennom tidene skildrer den emosjonelle liv og tider av poeter som levde og modnet med landet selv

Du trenger:.
Opptak enheten.
Redigering programvare.
CD-R.

romansk

I middelalderen, var primitive spanske tekster, episke dikt, vers, og ballader sunget så lyrisk historier skildrer prøvelser og trengsler. Det 12. århundre startet bruken av kastiljansk som et litterært språk med de første primitive "episke" dikt som heter "El cantar del Mio Cid" eller "Sangen om den Cid. "

Gotiske

I det 13. århundre, Spansk lyrisk narrative poesi dukket opp sammen med gotisk stil som påvirket hele Europa på den tiden. Den tidligere primitive episke dikt utviklet seg til en geistlig form av vers. Gonzalo de Berceo ble den første poet i kastiljansk språk med "Milagros de Nuestra Señora. "

Golden Age

The Golden Age of spansk litteratur eller "Siglo de Oro" fant sted i Spania mellom 16. og 17. århundre. Denne perioden var bredt omtalt i hele Europa som renessansen eller barokken. Den første viktige poet av Golden Age var Garcilaso de la Vega, som levde 1501-1536. Han regnes som den beste poet i den spanske Golden Age. Han bredt påvirket andre diktere som Juan Boscan, som levde 1490-1542. Den samlede poetiske innflytelse Garcilaso og Boscan erstattet tradisjonell kastiljansk meter og strofe former med italienske meter og vers form.

Romantikken

Den romantiske æra av spansk litteratur løp fra ca 1898 til 1926. Det er preget av volatile følelser, utnytte alle eksisterende varianter av meter. Poetic temaer dreide seg lidenskapelig kjærlighet, religion, samfunn og natur. José de Espronceda, som levde 1808-1842, regnes som den beste spanske poeten av det 20. århundre, og skrev "Canto en Teresa," en brennende het tilståelse om tapt kjærlighet. Espronceda poesi førte til en endring mot romantisk og personlige tekster. Espronceda's temaene sosial urettferdighet og den demokratiske ideal.

Realisme

Den oppsiktsvekkende natur romantisk poesi banet vei for realismen i 1950. Ruben Dario 1857 til 1916, forandret romantiske spansk poesi ved å introdusere nye temaer, ord og kulturelle muligheter. Miguel de Unamuno y Jugo (1864-1936) ble betraktet som en moderne poet som brukte "naken" og direkte språk og også påvirket endringen fra romantiske til mer realistiske temaer. Juan Ramon Jimenez Mantecon (1881-1958) skrev "Magic og lidelsesfulle dikt" i 1911, som brukte begrepene symbolikk, ensomhet og søken etter kunnskap om mysterier menneskesjelen, bevegelige poetisk uttrykk langs en mer universell uttrykk for menneskelige tilstand. Ved 1950 og 1960, ble poesien et middel til å formidle kunnskap og ikke bare et middel til personlig uttrykk som det gjorde i den romantiske epoken.

Det 21. århundre

Slå på siden inn i det 21. århundre, spansk poesi pauser med den tidligere realistiske mote av sosial litteratur, vikeplikt å mørkere, mer reclusive temaer. Disse endringene ble ytterligere påvirket av nye moderne medier former for eksempel filmer og pop musikk. Innflytelsesrike spanske poeter er nå samlet og samlet i poetisk antologier, som "The Konsultert Anthology av spanske Poetry" av Visor, utgitt i 1999.

Andre artikkelen

 • tilskudd til bokklubb
 • hvordan å innlemme poesi
 • stadier av å skrive en historie
 • Boken distribusjonsstrategi
 • hva er engelsk litteratur og komposisjon?
 • gode ideer til christian bøker for barn
 • hva er meningen med revolusjonære petunias?
 • hvordan å lage min egen innbundet bok
 • hvordan å lage en erotisk brev
 • hva er en boklansering?
 •