tips for å skrive en god bok

tips for å skrive en god bokSkrive en bok er forskjellig fra å skrive en rapport eller en artikkel. Myndigheter (og alle andre) er uenige om hva som gjør en bok "god". I litterær fiksjon, er en bok vurderes ikke lykkes med mindre det er både ekstremt godt skrevet og også uttømmende utforsker en viktig fasett av livet. I populære fiksjon, er en bok vurderes som vellykket dersom masse folk leser den og nyte den. For at dette skal skje, må den engasjere leseren og hold henne oppmerksomhet for 50 000 til 120. 000 ord, og kanskje mer. Non-fiction er også dømt basert på antall personer som leser, liker og kjøpe boka.

Lær Craft

Lær om ordvalg og setningsstruktur. Oppdater dine kunnskaper om grammatikk, tegnsetting og staving. Vurdere å ta klasser eller lese bøker om plotting, pacing og skape troverdig dialog. Les bøker som er anbefalt av lesere og kritikere. Analysere hvorfor disse bøkene er populære. Se nøye på forfatterens stil. Analyser tomten for å se hvordan forfatteren utvikler sin historie og karakterer. Bli forfatter grupper og delta på konferanser for å lære av andre publiserte og upubliserte forfattere. La andre lese og kritisere arbeidet ditt. Vurder deres innspill nøye. Fremfor alt, praksis. Prøv å skrive for en liten stund hver dag, selv om du ikke jobber med boken din.

Håndtere konflikter

Konflikt er et sentralt tema i hver gripende bok. Karakterer må møte og overvinne konflikter. De må bli forandret av det i noen meningsfylt og viktig måte. Konflikt kan være så liten som et argument om hvor du kan spise middag eller så store som blir diagnostisert med en dødelig sykdom. Konflikt kan være eksterne (som betyr at den er forårsaket av og involverer noen eller noe annet enn tegn), eller det kan være interne (som betyr at det er en konflikt tegnet har med seg selv). Konflikt driver en historie fremover og holder lesere interessert. Skjønnlitterære forfattere må skape konflikt som er spennende og realistisk. Narrative non-fiction forfattere (ofte kalt non-fiction forfattere) må tenke gjennom historien de forteller og identifisere konfliktene sine hovedpersonen møtt og relatere disse konfliktene på en måte som viser deres betydning for karakteren liv.

Bruk interessante karakterer

Uansett hvor sterke dikterens skriveferdigheter, eller hvor interessante historien er konflikten, kan leserne legge ned en bok hvis de ikke er interessert i figurene. Hovedpersonen skal være likable eller beundringsverdige på noen måte. Leserne skal kunne identifisere seg med eller i det minste sympati med hans situasjon. Leserne bør se frem til å lære mer om ham som historien skrider frem. Andre store figurer (de som spiller en betydelig rolle i historien), bør også være godt utviklet. De bør ha en interessant historie tilbake og en klar grunn til å være en del av heltens liv. Unik, morsom eller karakteristiske små tegn dybde og smak til en historie, og bør være spredt over hele manuskriptet. Skjønnlitterære forfattere trenger for å lage disse figurene, og de må være troverdige og interessante. Non-fiction forfattere allerede har en reell figurer. Deres utfordring er å gjøre disse tegnene kommer til liv ved å ta med små detaljer som et tegn kjærlighet av peanut-smør smørbrød eller hemmelig glede av spillet viser. Når det er mulig, vise hva tegnet er som ved sine handlinger i en scene i stedet for bare å fortelle leseren at han er generøs eller dårlig med penger.

Tips for Non-fiction bøker som ikke er Novels

Ikke alle non-fiction bøker er historier som krever god karakterisering og utvikling av konflikten. Forfattere av disse non-fiction bøker må fortsatt investere tid i å lære seg håndverket. De bør også analysere populære bøker og skal lære å skrive riktig. I tillegg, disse forfatterne må skrive om et tema som folk bryr seg om. Skriv til adressen et behov, enten det behovet er for kunnskap, opplysning, underholdning eller inspirasjon. Non-fiction bøker som ikke er romaner kan være 40-siders gave bøker eller tusen-side referansehåndbøker, må slik forfatteren bestemme hvor mye informasjon han ønsker å presentere, og hvordan han ønsker å gjøre det.

Andre artikkelen

 • hvordan å skrive korte bestille bios
 • hvordan å publisere en bok håndverk
 • bokklubber i st.
 • Forslaget skrive ideer
 • hvordan fotnoter
 • hvordan å skrive en bok for barn og tenåringer
 • hvordan man kan kjøpe gamle aurora monster modeller
 • hvordan å lime lego-modeller
 • ebøker vs papir bøker
 • hvor å fjerne maling fra warhammer modeller
 •