hvordan å skrive en biografi eller livshistorie bok

hvordan å skrive en biografi eller livshistorie bokMemoirs fortelle en persons sann historie, ofte med fokus på en hendelse eller en bestemt person. Memoarer, i motsetning selvbiografier, vanligvis ikke kronologisk eller svært lineær, ifølge litterære agent Barbara Doyen. De kan inneholde vignetter eller kapitler som hopper frem og tilbake mellom tid og hendelser. For eksempel, Elie Wiesel berømte memoarer, "Night," detaljert om hans erfaringer under holocaust. Fordi memoarene er kreative verk, må de fortelle sannheten så nøyaktig som mulig, samtidig som likevel gir rom for forfatteren å illustrere scener og ideer kreativt.

Du trenger:
Computer


en
Brainstorm en liste over viktige hendelser som har skjedd med deg. . . Skriv dem ned i en journal. En "hendelse" trenger ikke å være en bokstavelig hendelse, en hendelse kan være året før du flyttet til college, den måneden du bodd i Thailand eller en lang erindring om alles reaksjoner på dagen for et familiemedlem begravelse
to.
Se på hendelser du har listet opp og velg en som du ønsker å skrive om. Kontroller at du har mye å si om dette emnet. Fra ett emne, bryte boken din ned i kapitler eller små seksjoner-ofte disse små delene kalles vignetter. For eksempel, hvis du ønsker å skrive om din erfaring i Thailand, kan du ønsker å skrive et kapittel om hvorfor du valgte å gå, en annen på det som skjedde mens du var der og en siste om hvordan du har endret seg som person etter å ha besøkt landet. Før du skriver din kapitler, lage en web eller disposisjon som illustrerer hva du skal skrive i hver del.
Tre.
Begynn å skrive memoarer ved å se på web dine. Takle første avsnitt eller kapittel, deretter takle hvert kapittel én om gangen. Vær ærlig og detaljert. Sett opp situasjonen slik at leseren kan virkelig se hvor du kommer fra og hvordan du bodde. Ifølge Readers Digest, selv om din historie er ikke veldig dramatisk eller ville, bør du formidle til leserne hva du har lært av livet og hva du fikk ut av dine erfaringer. Det er det som gjør et minneord unik.
Fire.
Rediger memoarer grundig. Korrekturlest nøye for å finne noen åpenbar feil. Vær så ærlig som mulig når du skriver, og sørg for noen sitater eller dialog stykker gjenspeiler sannheten så mye som mulig. Endre navn hvis dine slektninger eller venner føler ubehagelig, ifølge memoirist Linda Joy Meyers.

Andre artikkelen

 • hvordan å starte en bokhandel
 • hvordan å lage en ebook for iphone
 • DIY: hvordan å publisere mine dikt bok
 • Raleigh bokklubber
 • tegneserie tegninger tips
 • hvordan å sende i poesien til å publisere
 • hvordan å skrive en bok for første gang
 • hvordan å publisere en bok håndverk
 • tips for å skrive en journal
 • hvordan man kan kjøpe gamle aurora monster modeller
 •