hva er primær og sekundær fantasien?

hva er primær og sekundær fantasien?Poesi er ikke bare om alle disse klasserommet haikus du ble tildelt under grunnskolen. Verdens største poeter vet at deres ord skal erte sansene hvis deres arbeid kommer til å overleve tidens tann. For å oppnå dette, må alle diktere har en sterk bevissthet om fantasien deres og hvordan utnytte den ulike dyp i sin kunst

Du trenger:. .
Bestill bord
Craft-verktøyet kniv.
Metal rett kant.
Skjærebrett.
Saks.
Lim.
Lim pensel.
Hvitt laken stoff.
Hard gummi roller.
Bone burnisher.
Fabric.
Tungt papir.
Voks papir.
Bindery stammen plugger

funksjoner

Samuel Taylor Coleridge foreslått at den menneskelige fantasi er delt opp i to atskilte deler:. Primær og sekundær. Litterære essayist Shawn Rider beskriver den primære fantasien som spontane skapelsen, da inspirasjon overgår poeten og guider ham i hans skrifter. Den sekundære fantasi, derimot, tappes når poeten bevisst og forsettlig forsøker å drømme opp sitt arbeid.

Historie

Samuel Coleridge ble født i 1772 i England. En poet selv, var Coleridge en moderne og venn av den berømte engelske dikteren William Wordsworth. De to var ansvarlige for å lansere den romantiske Age of engelsk litteratur, både med sin egen poesi så vel som med sin litterære kritikk. Det er blant disse kritikkene som Coleridge skrev det "Biographia Literaria," hans selvbiografi som også doblet som en samling av hans litterære teorier.

Eksakt Definisjon

Selv Coleridge innførte primære og sekundære fantasi, han har aldri brukt mye tid utdype sine teorier direkte, men han rører på dem fra tid til annen i sin kritikk. Denne singelen passasje på side 387 i "Biographia Literaria" fanger Coleridges eksakte ord om saken:

"Den primære fantasi jeg holder for den levende kraft og prime agent av all menneskelig persepsjon, og som en repetisjon i det endelige av den evige skapelsen av uendelig I AM. Sekundært jeg anser som et ekko av det tidligere, coexisting med den bevisste vilje, men fortsatt identisk med den primære i den type byrået sitt, og ulik kun i grad, og i modus av sin drift. "

Påvirkninger

Coleridge var påvirket av flere tenkere før ham, samt av noen av hans tid. Viktigste blant dem var Immanuel Kant og Friedrich Wilhelm Joseph Schelling, som filosofiske ideer om den menneskelige tankeprosessen og fantasien gitt et grunnlag for Coleridges egne ideer. Han var også påvirket av Wordsworth, som trodde at poesi skal bli forstått av alle, mens Coleridge følte at dette begrensede en poets ord valg, og dermed begrense hans fantasi.

Betydning

Den primære og sekundære fantasi begrepene Coleridge kan virke som ideer som tilhører bare i college klasserom, men de er mer aktuelt enn det. Hvis du har tatt en kreativ skriving klasse, vet du dette. Når du er tvunget til å fullføre et oppdrag, enten det er et dikt eller en novelle, du peke med sekundære fantasi, ifølge Coleridge. Men hvis du elsker å skrive på grunn av det, da er du kjent med følelsen av muse inspirasjon her og der. Dette er din primære fantasi på jobben.

Andre artikkelen

 • hvordan du kan lage din egen st karakter
 • hvordan du oppretter en likable helt
 • stiler av kreative non-fiction skriving
 • grunnleggende måter å skrive en biografi
 • spider historier for barn
 • typer domenenavn for en forfatters nettside
 • Slik skriver en bok med microsoft
 • hvordan å skrive en barnebok om det periodiske
 • hvordan fotnoter
 • hvordan å starte en bokhandel
 •