historien om digital publisering

historien om digital publiseringDen digitale publisering revolusjon kan, i ettertid, være så verdens-endring som Gutenbergs introduksjon av trykkpressen. Digital publisering gjør verk tilgjengelig umiddelbart, hvor som helst i verden, mens de eliminerer de høye kostnadene ved transport, lagring og detaljhandel fasiliteter. Siden digital publisering ble utbredt i 2000, har salget av digitale verk akselerert astronomisk

Project Gutenberg

Digital publisering kan spores tilbake til dannelsen av Project Gutenberg i 1971 av Michael Hart. 4. juli, fant Hart seg med en kopi av uavhengighetserklæringen og mange millioner av dollar verdt av computer tid. Dette dokumentet ble den første digitaliserte publikasjonen, og førte til den første gratis online offentlig-domene bibliotek.

Tjue år etter oppstarten, Project Gutenberg holdt færre enn 100 bøker, men med begynnelsen av World Wide Web rundt 1994, frivillige og bidrag hjalp Project Gutenberg vokser eksponentielt. I juni 2010, holdt Project Gutenberg over 32 000 digitaliserte bøker og var å legge 10-14 flere daglige.

Project Gutenberg var inspirasjon og modell for dusinvis av lignende digitale bibliotek. I dag, godt over en million tekster er tilgjengelig på noen digital form.

CD-ROM Publikasjoner

På 1990-tallet, begynte magasiner eksperimentere med alternative metoder for distribusjon som et middel for å unngå papir utskrift. Fordi noen mennesker på den tiden hadde en Internett-tilkobling, den logiske måten å distribuere disse blader var via stor kapasitet flyttbart medium --- CD-ROM er det logiske valget på den tiden. Magasinene ble komponert enten tidlig i HTML eller i en proprietær markup språk.

Da Internett ble mer utbredt, døde de fleste av disse blader ut. Mange store magasiner som National Geographic, "ønsker å dra nytte av kostnadsbesparelsene av digital teknologi, men ikke ønsker å distribuere sine eiendommer uten digital-Rights Management (DRM), produserte kopier av arkivmateriale arbeider på CD-ROM for detaljhandel, som av 2010, slike verk er fremdeles allment tilgjengelig.

Banebrytende Electronic Publishers

I 1998, nettsteder som selger bøker i digital form, men tilgjengelig som trykte publikasjoner begynte å åpne opp. Selv om disse bøkene kan leses på datamaskiner, var de virkelig designet for å dra nytte av nye e-reader håndholdte enheter. Et år senere åpnet Baen Publishing de Baen Online Library, som tilbyr gratis nedlasting av bøker med opphavsrett ved Baen spekulativ fiksjon forfattere, samt en tilsvarende betalt tjeneste, Webscriptions. Steven King prøvd den nye teknologien også, publisering "Riding the Bullet" og serialisert "Plant" som e-bøker.

Den første fullstendige digitale forlag økte fra nisje interesse områder. Ellora's Cave, startet i 2001 av forfatteren jaid Black, utgitt romantisk erotikk, en nisje Black hadde anerkjent som mangler innhold. I dag Ellora's Cave og andre forlag med røtter i digital publisering er forgreninger ut til print-on-demand og andre fysiske formater å konkurrere med de tradisjonelle forlagene.

E-lesere

Selv om e-bøker fungerer bra på datamaskiner, blir leserne brukes til å holde sine bøker. E-lesere fylt det behovet. Den første e-lesere ble utbygd med bakgrunnsbelyst skjermer, på grunn av tretthet i øynene, kunder raskt mistet interessen. Rundt 2003 ble e-papir, en teknologi ved hjelp av elektrisk arrangeable pigmenter bak en klar skjerm, levedyktig for massemarkedet. Nye ikke-bakbelyst e-lesere ble introdusert av Sony i 2004, men de solgte langsomt. Når Amazon introduserte sin Kindle e-reader i 2007, la den revolusjonære ideen om en trådløs link til Amazons bokhandel for å kjapt laste ned nye bok kjøp. Ideen om å ha en bokhandel i lomma appellerte til mange brukere, og markedet tok av.

Google Books

På omtrent samme tid som Amazon Kindle innført, var Google jobber med en ny type søkemotor. Teknikere gikk til store universitetsbibliotekene og begynte å skanne hele samlinger av bøker, lage søkbare PDF-filer for en ny database. Mens det var noen opphavsrettslige spørsmål tidlig, Google Books søkemotoren fanget på raskt. Over en million bøker i det nye biblioteket som er uten opphavsrett, kan fritt lastes ned og leses som PDF-filer.

2010 E-leser Revolution

Fra i 202C var det en stille revolusjon i e-lesing verden. Amazon lansert to nye versjoner av sin Kindle e-reader, og Sony introduserte en med trådløs teknologi. Barnes Noble innført et elektronisk bibliotek med flere kompatible e-lesere, inkludert populære Nook. E-boksalget har økt astronomisk, fra ganske flat årlig omsetning under $ 10,000,000 per år fra 2002 til slutten av 2005 til en omsetning på nesten $ 91 millioner kroner i første kvartal alene av 2010 --- en 70 prosent økning i forhold til forrige kvartal salg.

Andre artikkelen

 • hvordan å lage et bokomslag gratis å skrive ut
 • elementer av å skrive barnebøker
 • hvordan å formatere en arbeider sitert side
 • Slik skriver du et prospekt prosjekt
 • Slik skriver en bok med microsoft
 • hvordan forfatteren bøker for dummies
 • hvordan du starter å skrive en god spøkelseshistorie
 • hvor å fjerne maling fra warhammer modeller
 • hvordan å skrive og avslutte en selvbiografi
 • ideer for en photobucket poesi notatbok
 •