Hva betyr prikkene i korrektur?

Hva betyr prikkene i korrektur?Profesjonell korrekturlesere ansette en allment akseptert sett med merker eller symboler for å identifisere feil i et dokument og foreslå revisjoner. Disse merkene spenner fra det intuitive --- komma under en caret inn mellom to ord --- til esoteriske: Ordet "stet," for eksempel, er et latinsk begrep som betyr "La stå", brukt av korrekturlesere å motvirke en tidligere forslag. Betydningen av punkter i et dokument som har vært korrekturleser hengsler på antall prikker, og i hvilken sammenheng du finner dem. Strengt tatt, er punkter legges bare å anbefale tillegg av en periode eller en ellipse.

ulike elementer i Tegnsetting

Punktum brukes enkeltvis eller sammen med andre prikker og andre symboler for å danne seks separate og distinkte elementer av tegnsetting: En periode, et semikolon, en tykktarmen, en ellipse, et spørsmålstegn og utropstegn.

Periode

The perioden, ett enkelt punkt, brukes for å angi slutten av en setning. En korrekturleser kan foreslå innsetting av en periode der man har blitt utelatt, eller hvor hun mener en kjøre-on setning skal være avsluttet.

På den foreslåtte poenget med innsetting, trekker korrekturleser --- under dommen og peker oppover --- en caret, som ser ut som bokstaven "v" snudd opp-ned. I høyre marg på dokumentet, på et punkt korresponderer med vinkeltegn, plasserer korrekturleser en prikk, og tegner en sirkel rundt den. Den tomme Cirkumflekstegnet styrer forfatterens oppmerksomhet til de foreslåtte tegnsetting.

Ellipsis

En ellipse er satt inn i kroppen eller på slutten av et sitat der ord er utelatt.

I kreativ skriving, er ellipser ofte brukt til å foreslå at en høyttaler kan gå på å si mer om et bestemt emne, men velger ikke å gjøre det. Den ellipse kan også foreslå en ufullstendig tanke eller observasjon.

Å foreslå at en ellipse er nødvendig, bruker korrekturleser en som peker oppover caret å angi stedet der ellipsen skal settes inn, og trekker en ellipse ( . . . ) i høyre marg på siden.

Colon

"The Blue Book of grammatikk og tegnsetting," av Jane Straus, gir omfattende veiledning om bruk av kolon. Straus råder bruk av kolon etter en fullstendig setning som introduserer en liste over elementer, i stedet for semikolon mellom to setninger når den andre setningen forklarer eller illustrerer den første setningen, og ingen koordinerende sammen er brukt, og «å innføre et direkte sitat som er . mer enn tre linjer i lengden "

å foreslå bruk av et kolon, trekker en korrekturleser en som peker oppover caret under foreslåtte poenget med innsetting og plasserer et kolon (:). inni vinkeltegn

Semicolon

Et semikolon settes inn mellom to hele setninger når de klausuler er nært beslektet og ingen sammenheng knytter dem eller i lister der komma er ikke tilstrekkelig til å skille de ulike elementene. De fungerer som sterke komma eller redusert perioder

En korrekturleser indikerer behovet for et semikolon ved å tegne opp ned caret under foreslåtte poenget med innsetting og plassere et semikolon. (;). Inni vinkeltegn

spørsmålstegn

Et spørsmålstegn er i form av tegnsetting som markerer slutten på en interrogatory setning --- det vil si en setning som spør et spørsmål.

å anbefale bruk av et spørsmålstegn i stedet for den eksisterende perioden, trekker korrekturleser en sirkel rundt perioden og fra sirkelen en linje med en sløyfe for å foreslå fjerning av perioden, trekker en som peker oppover caret å indikere et tillegg er nødvendig, og plasserer et spørsmål mark (?) i høyre marg.

utropstegn

Et utropstegn --- eller utropstegn --- brukes etter et ord eller en setning for å formidle overraskelse, sterke følelser eller vilje.

å anbefale bruk av et utropstegn, trekker korrekturleser en som peker oppover caret under foreslåtte poenget med innsetting og legger et utropstegn (!) inne i vinkeltegn.

Andre artikkelen

 • Boken tilskudd for kanadiske artister
 • daglig skriver journal emner
 • hvordan å lage en tegneserie script
 • Slik skriver du en ledelse bok
 • Forslaget skrive ideer
 • tips på en flip bok
 • grunnleggende måter å skrive en biografi
 • Listen over selv-forlag
 • Slik skriver du en enkel metafor dikt
 • hvordan forfatteren bøker for dummies
 •