grunnleggende måter å skrive en biografi

grunnleggende måter å skrive en biografiIfølge Merriam-Webster ordbok, en biografi er en. "regel skrevet historien om en persons liv. " Biografiene er ofte skrevet om berømte eller beryktede personer, inkludert kjendiser, sport tall eller kriminelle. De kan også skrives om folk som ikke er i offentlighetens søkelys. En biografi hovedsak kartlegger hendelsene i en persons liv. Noen ganger vil det fokusere på ett bestemt område, noen ganger vil span hele greia. Det er noen grunnleggende måter å skrive en biografi som vil hjelpe deg når du går.

Velg ditt Subject

Det første trinnet i å skrive en biografi er å velge noen til å skrive om. Det er ingen regler for å velge et emne, men det vil gjøre prosessen mer behagelig for deg hvis du velger noen du synes er interessante. Ta litt tid før du forplikte seg til å være sikker på at det livet du er detaljering er en som gjør at du vil komme til å fungere.

Forskning

Siden en biografi er basert på sanne hendelser, er det viktig at du gjøre skikkelig forskning før du begynner å skrive. Se gjennom bøker, blader, avisutklipp og på Internett for pålitelig informasjon. Vær skeptisk til elektroniske kilder, men som alle kan legge inn informasjon. Hvis mulig, intervjuet enten faget selv, eller noen som kjente personen. Også prøve å utforske den verden han levde i hvis du kan. Besøk restauranter eller kaféer eller bokhandlere han tilbrakte tid i å virkelig få et inntrykk av hva hans liv var.

Velg en Angle

Lær alt om motivet 'liv, deretter velger du ett aspekt eller tidsperiode, og fokus på den. Det kan være hennes college år, eller første år i en bestemt bedrift eller barndommen. Prøv å finne en vinkel som ennå ikke er utforsket.

Skrive en Disposisjon

Din omrisset er der du organisere tankene dine og få all din forskning ut på papir. Skriv ned alle de elementene du vil inkludere i biografien i kronologisk rekkefølge. Du kan gjøre det i punkt form, eller setningen form eller hva vil gjøre det enklere for deg å oversette senere.

Skriv Biografi

Når forskning har blitt gjort og tankene dine har vært organisert på papir, skriver biografi. Ikke over-analysere alt, bare skrive. Hvis du føler at du ikke helt klar, skrive det uansett. Mange forfattere utsette på dette punktet, men den eneste måten du noen gang vil ha en ferdig biografien er hvis du begynner.

Rediger

Den redigeringsprosessen er der biografi vil virkelig komme til liv. Det er på tide å fjerne urenheter og unødvendige elementer. Les ditt biografi høyt for deg selv og til noen andre. Se etter en logisk flyt av informasjon, sjekke grammatikk og dobbelsjekk at forskningen for å være sikker på at all informasjon er korrekt.

Andre artikkelen

 • Forslaget skrive ideer
 • kjennetegner narrativ historisk fiksjon
 • hvordan å skrive en bok for første gang
 • grunnleggende måter å skrive en biografi
 • hvordan du kan lage din egen st karakter
 • hvordan å skrive en bok for barn og tenåringer
 • hvordan få min senior avhandlingen publisert
 • hvordan fotnoter
 • hvordan å skrive korte bestille bios
 • hvordan å skrive et mysterium roman for unge voksne
 •