Slik velger du et utsiktspunkt for romanen

Slik velger du et utsiktspunkt for romanenDen første avgjørelse å ta når du setter deg ned for å skrive en historie er hvis øyne du vil fortelle historien gjennom. Sherlock Holmes bøkene ville ha vært helt annerledes hadde det synspunkt karakter vært Holmes stedet for Watson, og Jane Eyre ville ha vært en helt annen roman hadde historien blitt fortalt av Mr. Rochester, hans datter, eller hans voldsomt gal kone. Selv filmer følge visse tegn nøye, simulere den litterære synspunkt. Utsiktspunktet karakter kan gjøre eller ødelegge din roman, så velg det med omhu.
en.
Avgjør om du planlegger å bruke første eller tredje person. Første person forteller historien fra "I" vinkel, setter leseren i en karakter hode. Den brukes til å skape en intim følelse mellom karakter og leser, men ved feil bruk kan det gi bort for mye av historien.
Tredje person forteller historien fra "hun" vinkel, ved hjelp av en upersonlig fortelleren å beskrive stemmen uten å skrive inn tegnet hode direkte. Forfatteren kan fortsatt forholde karakterens tanker og følelser, men fjernere ståsted muliggjør å skrive som en kameralinse, flytte fokus nær eller fjernt fra det tegn som historien behov tilsier. Tredje person er mer fleksibelt, men mindre intenst og intimt.
To.
Bestem hvor mange synspunkter du trenger. Hvis du forteller historien fra den første personen vinkelen, kan du bli tvunget til å bruke bare ett synspunkt. Hvis du forteller historien fra den tredje personen synspunkt, kan du ha så mange synspunkt tegn som du trenger. Ha nummeret så liten som mulig, og bruk synspunkter utover dine valgte hovedpersonen bare å fortelle deler av historien at hovedpersonen aldri kunne vite om-for eksempel, kan du velge å bruke synspunkt av en skurk karakter slik at leseren vet om den onde handlingen, men helten er clueless.
tre.
Velg din hovedperson og dine viktigste synspunkt karakter. Mens disse to er ofte de samme tegn, betyr ikke alltid dette sant, som i Sherlock-og-Watson eksempelet ovenfor. Din Hovedpersonen er den personen historien handler om, og den som flytter handlingen sammen. Det synspunkt karakter er bare den som ser historien handlinger og relaterer det til leseren. Ta hensyn til ikke bare hvordan historien beveger seg rundt i karakter, men også hvor mye av handlingen han ser, uansett om han vet informasjon du ønsker å holde skjult, og om han har en interessant stemme.
Fire.

Avgjør om du vil fremheve objektive eller subjektive synspunkt stiler. Objektivt synspunkt er en rettferdig-the-fakta-frue metode for å fortelle historien: liker Hemingway, beskriver du historien helt fra utsiden, ignorerer tanker eller følelser som ikke viser på overflaten. Subjektiv synspunkt fokuserer mer på hva en karakter tenker og føler. De fleste forfattere velger en balanse, økende subjektivitet når en dramatisk øyeblikk oppstår og beveger seg tilbake mot subjektivitet i actionscener.
Fem.
Vær forberedt på å skrap din valgte synspunkt og skrive om romanen. Du kan bli overbevist om at tredje person med tre standpunkt karakterer er veien å gå-så finn på rundt midten av romanen din at du virkelig trengte første person med ett synspunkt. Velge en god synspunkt tar praksis, og forfattere ofte ikke få det riktig første gang.

Tips og advarsler


 • Andre person synspunkt, der leseren blir synspunkt karakter, har vært gjort, men det er vanskelig og kan være kjedelig hvis det gjøres dårlig.
 • Minimer er sjansen for at du velger feil utsiktspunktet ved å skissere romanen før du begynner å skrive.
 • allvitende synspunkt, vanligvis brukes med tredje person, gjør en forfatter til å gå inn og ut med tegn på vilje. Det er en vanskelig teknikk å mestre, og bør bare brukes av erfarne forfattere.
 • Andre artikkelen

 • hvordan få min senior avhandlingen publisert
 • karakter skriving aktiviteter
 • hvordan å lime lego-modeller
 • hvordan gjøre magnetix modeller
 • Slik velger du et utsiktspunkt for romanen
 • Slik skriver du en god oppsummering
 • hvordan du kan lage din egen st karakter
 • hvordan å skrive en bok for første gang
 • bokklubber i st.
 • hvor å fjerne maling fra warhammer modeller
 •