Slik skriver du en god oppsummering

Slik skriver du en god oppsummeringDe fleste engelske studenter vil være nødvendig på et tidspunkt i sine studier for å skrive et sammendrag av en roman, film eller annen form for underholdning. En oppsummering er en oversikt over materiale som vanligvis holder seg til den rette fakta, unngå dikterens meninger. Nøkkelen til å skrive en god oppsummering er å ha riktig organisering og en sterk forståelse av det opprinnelige materialet. Før selv begynner å skrive, bør du planlegge og gå over materialet skal summeres, slik at det endelige sammendraget er fullført og eksepsjonell.
en.
Organiser materialet ned i en tre-handling skissert struktur. De fleste materialet bør naturlig deles inn i tre akter, med hver akt endte på en viktig tomt poeng. Imidlertid kan lengre bøker har fem eller seks handlinger, slik bryte ned disposisjonen tilsvarende. Skissen skal være ett til to sider lange, eller lenger hvis sammendraget må være over fem sider.
To.
Cover bare de viktige plottet punktene innenfor strukturen. Dette inkluderer ting som beveger tegn fremover i historien. For eksempel i "Jurassic Park", noen viktige plot poeng vil være at tegn ankommer øya, at de møter dinosaurene, og at en stor storm er truende. Når du skriver det grunnleggende oversikt, la ut dagligdagse ting som å spise lunsj eller flyr i et helikopter.
Tre.
Lag en liste over viktige tegn i historien. Etter å ha skrevet et tegns navn, legge til én eller to setninger om ham, og eventuelle endringer han går gjennom i historien. For eksempel: ". John, 31, er en sjenert, vanskelig mann som vokser til å bli en trygg leder og faller for Lucy"
4
skrive ut en liste over innstillinger som brukes innenfor. materiale. En god oppsummering inneholder detaljer om innstillinger og hvordan de påvirker eller samhandler med historien handling. For eksempel kan innstillingen være en øy, noe som kan være en metafor for isolasjon.
Fem.
Skrive ut noen temaer eller meldinger som historien gir. I mange sammendrag, spesielt sammendrag for faglig klasser, er det avgjørende å vise forståelse for en historie som tema. Temaer er ofte åpne for tolkning, så når du finner temaet i materialet ditt, utvide dette temaet med tre-fire grunnleggende ideer om hvorfor dette temaet gjelder.
6.
Begynn sammendrag med en grunnleggende oversikt over handlingen. Dette er kjent som logglinjen, og kan vanligvis skrives i to til tre setninger. For eksempel, "Jurassic Park" kunne bli skrevet som "En gruppe arkeologer besøker en 20. -tallet fornøyelsespark med dinosaurer og ta over etter et strømbrudd. " Dette hjelper leseren vet hva du kan forvente i full oversikt.
7.
Skriv ut resten av sammendraget i en akt-by-handling struktur. Bruke enkle plot poeng å formidle historien, men slip i konkrete eksempler å vise forståelse og gi leseren noen bilder. Disse eksemplene er et godt sted å vise metaforer eller karakterisering i historien. For eksempel i "Jurassic Park" Dr. Grant gir ledetråder til sin livsstil når han ikke kan spenne seg inn i et helikopter. Frustrert, viser han sin raske kritisk tenkning ved å binde beltet i en knute.
8.
Bruk alle disposisjonen, karakter, setting og tema notater å fullføre sammendraget. Prøv å spre ut sammendraget slik som å fokusere på alle handlinger like.
9.
End sammendraget med den underliggende budskapet i materialet, hvis det er en. Har endte opp alt eller la ting åpne for en oppfølger? Hva kan folk ta eller lære fra boken, og hvordan gjorde tegnene endre hele historien?

Andre artikkelen

 • hvordan du kan lage din egen st karakter
 • hvordan man kan kjøpe gamle aurora monster modeller
 • hvor å fjerne maling fra warhammer modeller
 • hvordan få min senior avhandlingen publisert
 • hvordan gjøre magnetix modeller
 • Slik skriver du en god oppsummering
 • ebøker vs papir bøker
 • hvordan å skrive en bok for første gang
 • hvordan en Linotype arbeid?
 • hvordan å lime lego-modeller
 •