hvordan en Linotype arbeid?

hvordan en Linotype arbeid?Det Linotype er en type-setting maskin som revolusjonerte boktrykk, spesielt for aviser og magasiner, fordi den tillot færre operatører til å sette type for flere sider. Letterpress utskrifter tekst og bilder ved hjelp av bevegelige blokker av tre eller metall, og Letterpress skrivere montere blokker med hevet og reversert brev, ligner på et stempel. Skriveren så blekk den sammensatte bokstavene før fastsettelse opp et ark og legge press på baksiden av papiret.

Før Linotype, hadde skrivere til å sette sammen tekst linjer bokstav for bokstav. Det Linotype maskinfører går inn tegnene på et tastatur, der maskinen samler matriser (former for brevet skjemaer) i en linje. Maskinen så heller metall ned i formen og kaster en tekstlinje som ett stykke metall, kalt en slug (derav maskinens navn, som Linotype produserer en "linje o 'type")

trenger du:
Rim eventyrbøker.
Rime ordbok.
Synonymordbok.

Historie

I 1876 en tysk oppfinner som heter Ottmar Mergenthaler demonstrerte sin Linotype maskinen til "New York Tribune's" redaktør, Whitelaw Reid. The "New York Tribune" vedtok Linotype første, og maskinen vist seg å være en av de viktigste Letterpress oppfinnelser siden Johannes Gutenberg's første bevegelige-type trykkpresse.

Det Linotype maskin, ved raskt å sette sammen type og produsere type snegler med mindre arbeid på den delen av sine menneskelige operatører, gjort mulig av multi-editioned aviser samt antall bøker og magasiner som karakteriserte 20. århundre.

Mest avisutgivere trakk Linotype maskinen i 1970 og 1980 og erstattet den med raskere datastyrte systemer.

Major komponenter

Linotype maskiner har fire hovedkomponenter: magasinet, tastatur, støping mekanisme og distribusjon mekanisme.

Operatøren sitter foran tastaturet og nedenfor kopien. Ved å trykke på en knapp på 90-tegns tastaturet, aktiverer operatøren en mekanisme som frigjør brevet mold fra magasinet som holder og organiserer matriser. Matrisene reiser gjennom transportbånd fra magasinet i assembler boksen foran føreren.

Når operatøren har en rekke matriser på en enkelt linje med tekst, reiser han en liten spak som sender samlet linjen til maskinens casting mekanismer. På dette punktet operatørens arbeid med den linjen er over og han begynner å sette inn for neste linje.

Casting Mechanism

Når operatøren hever støping spaken, beveger maskinen den monterte linjen til støping delen og automatisk utfører fleire steg for å produsere slug.

Maskinen beveger seg i en form hjulet frem og linjen av matriser danner et metall-tette skjøter over en åpning i hjulet. Det Linotype Maskinen skjenker da smeltet metall over matriser og kaster en linje med tekst.

Formen hjulet roterer etter støping sneglen, og snur slug fra horisontal støping posisjon til en vertikal stilling, trimmer basen og sender ut det ferdige slug for utskrift bruk.

Bruken av smeltet type metal er grunnen til skrivere kaller denne prosessen "varmt metall sats. "

Distribution Mechanism

Etter støping, må maskinen sende hver matrix og spaceband tilbake til spesifikke bokser som inneholder disse tegnene for gjenbruk som muggsopp.

For å gjøre dette, tar Linotype maskinen den monterte matrisene oppover til tennene langs bunnen av hver matrise fangst på en operatør bar mekanisme. Transportøren bar tar matriser til distribusjon mekanismen og slipper spacebands, som faller tilbake i spaceband boksen i magasinet.

Maskinen bærer matrisene langs en syv-rillet stål distributør bar over kanalene for hvert tegn (bokstaver, tall og skilletegn). Hver figur har forskjellige sett med riller, som forteller maskinen når man skal slippe karakterene i deres riktige steder i bladet, klar igjen til bruk.

Vedlikehold

På grunn av hastigheten på Linotype maskinen og kompleksiteten av sin virksomhet, kan olje ikke tillates nær matrisen banen. Typografene i stedet smøre kanaler for matriser med grafitt.

Når matrisen banen blir fet, på grunn av slurvete vedlikehold eller fra oljen som brukes på andre deler av Linotype maskinen, blander oljen med grafitt og støv å produsere en gummy stoff. Den resulterende puss i bladet betyr at matriser ikke vil dra fra magasinet på sin vanlige fart og kan gå inn i forsamlingen boksen ut av sekvensen. Bokstavene vil vises i riktig rekkefølge, som typografene kaller en "matrise transponering. "

Andre artikkelen

  • hvordan man kan kjøpe gamle aurora monster modeller
  • hvor å fjerne maling fra warhammer modeller
  • hvordan å skrive en bok for første gang
  • hvordan du kan lage din egen st karakter
  • hvordan gjøre magnetix modeller
  • hvordan en Linotype arbeid?
  • ebøker vs papir bøker
  • hvordan få min senior avhandlingen publisert
  • hvordan å lime lego-modeller
  •