effektene av rampen høyde på hastigheten til lekebiler

effektene av rampen høyde på hastigheten til lekebilerDe fleste barna tror at jo høyere de bygger bilen sin bane, jo raskere bilen går. Til en viss grad, er dette sant. En lengre og høyere sporet vil faktisk gi lekebil mer tid til å plukke opp farten og løp gjennom alle skarpe hjørner og løkker på banen. På den annen side er det en maksimal hastighet på at lekebilen er i stand til å reise. Dette skyldes flere krefter som jobber mot bilens bevegelser.

Gravity

Den kraften som forårsaker din lekebil til å flytte nedover sporet er tyngdekraften. Tyngdekraften trekker hvert objekt tilbake mot jorden. Så når du ser din lekebil racing ned en bakke på sporet ditt, du faktisk ser tyngdekraften prøver å bringe bilen ned til jorden. Din spore holder bare bilen fra å falle rett ned. Faktisk, kan du spore bilen å falle på en kontrollert måte, og følg veien til banen og gjøre det gjennom alle looper og svinger. Jo høyere rampen høyden, jo mer tid du lar tyngdekraften til å prøve og få bilen ned til jorden. Dette betyr at lekebil vil ta seg opp ytterligere fart hvis rampen er høyere. Kort sagt, betyr lengre eksponering for tyngdekraften gjennom en høyere rampe større hastighet.

Vind Resistance

Det er et konsept kalt terminal hastigheten i fysikk. Dette begrepet forteller oss at alle objekter, uansett størrelse, har en maksimal hastighet på 9,81 meter per sekund. Sa en annen måte, er ingenting i stand til å falle raskere enn dette. Dette betyr ikke at lekebilen kan nå denne hastigheten. Dessverre for den sanne lekebilen Speedster, en hastighet på 9,81 meter per sekund kan bare nås dersom ingen andre krefter arbeider mot objektet for å redusere hastigheten. Et leketøy bil har flere. En av de viktigste kreftene som arbeider mot din lekebil er luftmotstanden. Som din lekebil reiser det vil ha å presse mot luften som blåser direkte mot den. Raskere hastighet og høyere ramp høyder bety større motstand. Denne styrken, sammen med andre, vil etter hvert holde lekebil fra videreført akselerasjon.

Friksjon

Friksjon er en kraft som oppstår når to objekter gni mot hverandre. Det er en konkurrerende kraft som forsøker å flytte et objekt i motsatt retning enn den er i bevegelse. For å illustrere dette punktet, plasserer hånden din på et bord og skyv den fremover. Du vil merke at det er vanskeligere å flytte hånden frem mens den hviler på bordet enn ved innflytting fremover mens løftet i luften. Dette er hovedsakelig på grunn av friksjon prøver å trekke hånden i motsatt retning. Dette er nøyaktig hva som skjer med din leketøy bilens dekk som det hastigheter langs sporet. Friksjon mellom dekkene og rampen vil holde dekket fra å nå høyere hastighet. Høyere og lengre ramper vil utsette bilen til større mengder av friksjon. Denne styrken, sammen med luftmotstanden, vil etter hvert lik tyngdekraften og holde bilen i å få ekstra hastighet.

Andre artikkelen

 • hvilke farger er i en 8 pack fargestifter?
 • hvordan finne de beste tech deck
 • hvordan gjøre spion ting for barna
 • hvordan å samle Narnia leker
 • hvordan å lære kinesisk sjonglering køller
 • hvordan gjøre en airsoft pistol skyte hardere
 • hvordan gjøre papp natur
 • hvordan gjøre minatures for dukke hus
 • hvordan program mindstorm roboter
 • liste over sjeldne Webkinz
 •