hva som gjør glow-in-the-dark stjernene glød?

hva som gjør glow-in-the-dark stjernene glød?Glow-in-the-dark stjernene er et svært populært dekorativt valg for barnas rom fordi de kombinerer attraktiv design med en spennende og beroligende glød etter mørkets frembrudd. Den gløden er resultatet av et komplisert fysisk prosess som kalles morilden. Fosforescens oppstår når et materiale absorberer lys i form av fotoner fra en ekstern lyskilde, og deretter "butikker" som lysenergi til lyskilden fjernes, slik at det å lyse i mørket

Beroligende Stjerner

Glow-in-the-dark stjernene er en populær utgave for barns vegger og tak, som avga en svak strålende glød som hjelper rolig og berolige barn som de Jon Blund.

en rekke Gløder

Det lyser i selvlysende stjernene er et resultat av morilden, en slags photoluminescence. Photoluminescence er en slags glød generert av materialer som absorberer fotoner (diskrete pakker av lysenergi) fra en lyskilde, og deretter avgi dem tilbake til verden. I mange tilfeller skjer dette umiddelbart, eller nesten umiddelbart, men det er viktig å skille umiddelbare photoluminescence fra andre former av lys generasjonen som produserer "gløder". Glow pinner, for eksempel arbeid ved chemiluminescence, som er en kjemisk reaksjon som avgir lys umiddelbart og under alle forhold.

Glow Fengslene

fosforescens skjønt er fullstendig, og svært merkbart, forskjellig fra chemiluminescence. I morilden, fanger materialet eller absorberer dets fotoner fra en vanlig lyskilde, og deretter lagrer dem for en tid før den avgir dem igjen. I hovedsak fosforskimrende materialer fungere som "glød fengsler», som fortsetter å gi ut sitt lys når den originale lyskilden er ikke lenger tilgjengelig.

Forbidden Energi States

Forklaringen på hvorfor enkelte materialer er fosforskimrende, og andre er ikke, er veldig komplisert-så komplisert det tar kvantefysikken å virkelig forklare det. Men de fleste mennesker som benytter seg av fosforskimrende materiale som ikke trenger å grave ut sine kvantefysikk lærebøker, og lese opp om forbudt energi stater, triplett faser og mangfold energi spinn. For de fleste moderne applikasjoner, er det nok å vite at fosforskimrende materialer fange lyset i form av protoner, og slipp den sakte når lyskilden er fjernet.

Pigmentering Power

Når det gjelder lyse i mørket stjernene , samt en rekke andre ting, blant annet skilt på offentlige bygninger, er hemmeligheten til glød i pigmentet som de er belagt. Den pigment består av bittesmå, krystallinske bergarter i suspensjon, som en slags maling. Formen på disse ørsmå steiner virker å fange fotoner og lagre dem. Fordi gløden er i pigment, praktisk talt alt kan gjøres for å gløde-du klipper den formen du ønsker, og strøk den i krystallinske pigmentet

Lade Stjerner

Måten krystallinske bergarter butikken fotoner,. forresten, er derfor i de fleste tilfeller, selvlysende stjernene kommer med instruksjoner som ber deg om å sette dem under en direkte lys kilde for noen timer før du bruker dem. Det er nok til å "lade" stjernene med fotoner.

Så, når forholdene endrer seg, og utelys går ned eller er slått av, den lille "glød fengsler" i pigmentet fortsetter å gi ut sitt fotoner, som avga den kjente gløden.

Glow-in-the-dark stjernene er et kjent, vennlig anvendelse av kvantefysikken i barnets soverom.

ufattelige Bit

For de som virkelig ønsker å forstå kvantefysikken involvert i morilden, fungerer det slik: molekylene i fosforskimrende materialer, når utsatt for en lyskilde, absorberer fotoner og endre deres tilstand, fra en "grunntilstanden" til en "begeistret singlet state"-å ha ekstra fotoner endringer hva de er og hvordan de oppfører seg. Noen molekyler så gå videre, og oppnå det som kalles et "trilling scenen", der de er "stuck" en stund, ute av stand til å umiddelbart re-avgir fotoner de absorbert. Disse molekylene nedbrytning over tid, går tilbake til sin opprinnelige "grunntilstanden" ved å sende ut fotoner, og det er disse slippes ut fotoner som forårsaker gløden.

Andre artikkelen

 • informasjon om dukkehus
 • hvordan å bygge en rc bil kroppen
 • hvordan slå deg gjøre Rubiks kube?
 • hvordan gjøre gunge
 • hvordan du rengjør utstoppede bamser
 • hvordan å lage en utstoppet bamse
 • tre lekeplass ideer
 • treleker og spill
 • originale vitenskap leketøy ideer for barn
 • hvordan å lage hjemmelagde gå stylter
 •