silly putty informasjon

silly putty informasjonDen føyelig, gooey kuriositet kjent som Silly Putty har vært underholdende barn for et halvt århundre, mer enn 4500 tonn av det har blitt solgt siden den leken først dukket opp i butikkene i 1950. Men hva er den varige appell av en egg-formet stykke goo som kan støpes inn i alle former og kan duplisere tegneserier? Den uvanlige historien til Silly Putty er like fascinerende som den leken selv

A Scientific Failure

Silly Putty startet ikke ut som et leketøy i det hele tatt. I midten av andre verdenskrig, den japanske invasjonen av gummi-produserende land i Østen kuttet tilførselen av gummi til USA. Som et resultat, spurte den amerikanske regjeringen næringer å utvikle sine egne syntetiske sammensatte, og i 1943 James Wright uhell oppfunnet en gooey stoff som kunne sprette. General Electric, som eide patentet, sendte ut massen til ingeniører over hele landet, forsøker å finne et formål, uten hell.

En Toy er født

Til slutt, i 1949, kjøpte en leke butikk eieren heter Ruth Fallgatter på "feil", og solgte det i en nyhet katalog. Selv om "hoppende Putty" solgte godt, hadde Fallgatter ingen ytterligere interesse, så en mann ved navn Paul Hodgson lånt $ 12 000 for å selge leketøy selv. Han bestemte seg for å sette ut massen i plast egg, og solgte den for $ 1, velger navnet Silly Putty. I august i 1950, hadde Hodgson fått mer enn 250. 000 bestillinger på leken.

Hva er det?

En polymer laget av silikon olje og borsyre, har Silly Putty unike egenskaper skyldes først og fremst måten sin molekyler er bundet. Innenfor molekyler, polymerer har kovalente bindinger. Dette betyr at når du trekker forsiktig på kitt, betyr det ikke tåre fordi bare noen få obligasjoner er brutt; ". Flow" molekylene gli over hverandre, gir det en Men er utsiden av molekylene bundet sammen av hydrogen molekyler, som bryter lett og la ut massen som skal rives når større stress er anvendt.

Funksjoner

Som et leketøy, kan Silly Putty være rullet inn i et stramt ball og sprett. Det kan også forlaget avispapir og bli strukket, revet og dratt inn i alle slags forskjellige former.

Som en vitenskapelig kuriositet, har Silly Putty en rekke bisarre kjennetegn. Når det varmes opp, brenner det en skinnende hvit, etterlot aske som smuldrer lett. Når det er bakt, gir det av illeluktende røyk.

Silly Putty kan også brukes som en stressavlastning.

Silly Putty eksperiment

På Alfred University, gjorde elevene et eksperiment som involverer Silly Putty. De ønsket å se hva som ville skje med denne merkelige stoffet dersom en stor mengde av det var falt fra en høy høyde. Dermed ble et egg av Silly Putty veier 100 pounds falt fra taket av McMahon Engineering Building. Egget returnert åtte meter opp i luften, så knust da det traff bakken igjen.

Andre artikkelen

 • hvordan du gjør triks på en tech dekk
 • hvordan finne mote doll strikke og hekle mønster
 • ballongen bil ideer
 • hvordan gjøre duct tape leketøy våpen
 • hvordan å reparere vinyl leker
 • hvordan å sette beanie babyer i vaskemaskinen
 • hvordan finne de beste tech deck
 • hvordan å lage en ball pit
 • riktig tømming av LiPo batterier
 • hvordan du rengjør følte dukkene
 •