kjøkken ideer og gulv

kjøkken ideer og gulvEn kjøkkengulvet tjener mange formål: den er funksjonell, men det kan også knytte utseendet og stilen på ditt kjøkken sammen. Enten du liker den rustikke utseende eller foretrekker en strømlinjeformet moderne utseende, er det mange kjøkken gulv alternativer.

Vinyl og linoleum

Vinyl eller linoleum gulv er billig, lett å vedlikeholde og relativt enkelt for gjør-det-yourselfer å installere. Denne typen gulv er tilgjengelig i ark eller fliser, og er limt til undergulvet. Mange varianter av vinyl flis kommer med selvtillit stick backing, eliminerer behovet for ekstra lim. Linoleum og vinyl kan installeres over andre gulv, eller direkte til undergulvet. Det er et bredt spekter av kvalitet og holdbarhet, noen nyere versjoner har 30-til 40-års levetid eller garantier. Selv om store fremskritt har blitt gjort i kvalitet, er denne typen gulv ikke så holdbare eller langvarig som tre eller fliser. Det er lettere skadet og flekker kan være vanskelig å fjerne. Spesialist rengjøringsmidler og voks kan holde gulvet overflaten ser blank.

tre og laminat

Tre og laminat kan legge en varm, naturlig utseende til kjøkken. Det må tas under installasjon, og i pågående bruk, for å holde fuktighet vekk fra et tre eller laminat gulv så mye som mulig. Stående væsker kan skade både. Laminat er mindre slitesterk enn tre fordi det er rett og slett lag av treprodukter, et bilde av tre, og et laminat materiale presses sammen ved hjelp av lim. Mens både laminat og tre svelle når den utsettes for fuktighet, gjenoppretter tre generelt mens limet i laminater kan løse opp og føre til både kosmetiske og strukturelle problemer. Installasjon er litt vanskeligere enn linoleum. De fleste moderne tre og laminat produkter installeres ved hjelp av not og fjær-teknologi. De kan være limt, flyt uten å være koblet til eller spikret til undergulvet. En hogge så eller annen skjærende verktøy er nødvendig å kutte platene i lengden. Hvis kjøkkenet ditt er ekstremt kantete, kan instalationl være vanskelig, men likevel gjennomførbart for den gjennomsnittlige gjør-det-yourselfer.

Tile

Tile er ekstremt slitesterk og vannbestandig, og er derfor et godt valg for et kjøkken. Den kommer i mange farger og materialer. Populære typer av fliser er porselen, keramikk og granitt. Den type og farge på flis kan legge rustikk varme eller moderne raffinement til kjøkkenet ditt. Tile installasjonen har flere trinn og krever flere verktøy for å installere, men prosessen er ikke usedvanlig vanskelig. Rengjøring denne typen gulv oppnås med en fuktig mopp, og kanskje litt desinfiserende rengjøringsmiddel. Tile er ikke lett skadet av fukt, men fugemasse kan bli farget om de ikke forseglet. Tile kan sprekke, og det kan være utfordrende å erstatte ett eller to ødelagte fliser. Men denne type skader oppstår vanligvis bare når noe er droppet på det.

Andre artikkelen

  • hvordan å legge skifer flis over et sementgulv
  • ideer for dekorative ferdig til betonggulv
  • hvordan å male gulvflisene
  • hvordan å male tepper på betonggulv
  • kjøkken ideer og gulv
  • Slik lå en Armstrong vinyl gulv
  •