hvordan å skifte en cottered sveiv

hvordan å skifte en cottered sveivCottered skrur ble brukt på mange kvalitet sykler opp gjennom 1960-tallet, men også dukket opp på rimeligere sykler. De falt i unåde da "cotterless" og ett stykke skrur dukket opp. Cottered skrur vanligvis krever mer vedlikehold fordi de kan løsne, men med litt omsorg og tålmodighet, kan du erstatte og stram splinter på crank

Du trenger:. .
Bike stå
Cotter trykk.
Claw hammer.
1/4-tommers boret.
Metal punch.
Propan fakkelen.
Nye husmenn.


en.
Monter sykkelen sikkert på et stativ slik at husmennene er lett å komme til. Husmennene er små pinnene som press-montert i hull i krankarmen, deretter strammet og holdes på plass av en mutter. Fjern denne mutteren og skiven før du forsøker å fjerne husmann.
To.
Start med en husmann trykk hvis det er tilgjengelig. Du kan kjøpe en presse online fra BikesmithDesign for ca $ 60 inkludert frakt fra januar 2010. På et tidspunkt Park Tool laget et trykk for å fjerne husmenn, du kan finne en av disse på brukt markedet. Line opp pressen på splinten, feste en skiftenøkkel og skru på for å skyve tverrkilen ut av krankarmen.
Tre.
Bruk hammer metoden hvis en trykker ikke tilgjengelig. Den avdøde sykkelen mekaniker /reparasjon guru Sheldon Brown favoriserte tømmermannens klore hammer over ballen-peen hammer for dette formålet. Han sa at trikset var å stille opp hammeren og levere en god tunge slag mot husmannsplassen å drive den ut heller enn å peke på det med suksessivt hardere slag.
Fire.
Flytt til en punch og hammer kombinasjon hvis du har en veldig sta husmann. Hold punch med en tang og levere et kraftig slag med hammeren. Hvis punch metoden ikke fungerer, kan du prøve å bore tverrkilen ut med en 1/4-tommers bor. Bor lengden på husmannsplassen, slik at stiften skal kollapse og bli enklere å kjøre ut med punch.
Fem.
Varm splinten med en propan brenner hvis ingenting annet fungerer. Ikke overdriv: få tverrkilen til et punkt der det er for varmt å ta på, men ikke varmt nok til at metallet begynner å forandre farge. Deretter drive pin ut med en hammer eller hammer og punch kombinasjon.
6.
Redd splinten for gjenbruk hvis du var lykkes i å fjerne det med pressen eller noen raske hammerslag. Se etter eventuelle spor som har blitt kuttet i kroppen av pinnen av akselen. Hvis sporene er slitt inn i pin, bør du erstatte det. Sjekk på nettet med BikesmithDesign eller HarrisCyclery for utskifting splinter.
7.
Installer husmannsplassen ved å sette den inn i hullet og tappe sin butte enden med en hammer. Pinnene er koniske, og taper skal reverseres på motsatt krankarmene. Når tverrkilen er gjennom hullet langt nok, plasser og en mutter på pinnen. Stram mutteren, deretter på splinten, stram mutteren igjen og fortsette til husmannsplassen er stramt. Ikke stram for langt fordi tverrkilen er laget av mykt metall, og du kan enkelt stripe gjengene hvis du får den for stram.

Tips og advarsler


 • Når du bestiller husmenn, indikerer hvilket merke på sykkelen du har. Vanligvis brukte europeiske sykler tre størrelser av husmennene: mange italienske sykler brukt åtte. 5 mm husmenn; engelske sykler brukt 9,5 mm husmenn, og franske sykler brukt 9,0 mm husmenn
 • .

  Andre artikkelen

 • hvordan å lage en gammeldags spole traktor
 • hvordan å lage en hjemmelaget lekebil
 • hvordan å fly en rc helikopter for første gang
 • hvordan å reparere og fikse et ødelagt Zhu Zhu kjæledyr
 • hvordan å lage en gammeldags hickory plystre
 • hvordan å montere rc helikopter kniver
 • hvordan du gjenoppretter Tonka lastebiler
 • farene ved lyser i mørket halskjeder
 • hvordan å skifte en cottered sveiv
 • hvordan å lage en lego ball
 •