hvordan lyset meter fungerer?

hvordan lyset meter fungerer?Light Meter Basics

En lysmåler er en enhet som brukes for å måle nivået av synlig lys i et bestemt område. Light meter brukes av bøndene for å sikre at deres plantene får et optimalt nivå av lys. De er også brukt av lysdesignere for å gi en plass nok lys uten å kaste bort energi på overdreven belysning. En av de mest kjente bruk av lys meter er i fotografering. På en gitt lukkerhastighet, trenger et bilde for å få akkurat nok lys til å komme godt ut. En lysmåler tillater en fotograf til å justere lukkertid og andre fotografiske innstillinger slik at bildet kommer ut rett.

Extinction Meters

Den eldste lyset meter var utryddelse meter. De brukte en serie med stadig mørkere lys filtre, hver merket med en bokstav eller et tall. En fotograf ville se gjennom filtrene og se som var den mørkeste en som fortsatt la lyset gjennom. Han ville da se opp etiketten fra at filteret i et diagram, som ville fortelle ham hvordan du setter opp sitt fotoutstyr for lukkertiden han kanskje ville bruke.

Problemer med Extinction Meters

Problemet med denne måleren er at følsomheten for det menneskelige øye for lys varierer fra øyeblikk til øyeblikk, og fra person til person. Hvis en fotograf er i et område med mye gjenskinn eller har bare så på et lys, kan hun ikke kunne se lys gjennom et filter som ellers ville se transparent. Motsatt kan en fotograf i et mørkt område kunne se litt lys gjennom et mørkt filter fordi hans elever har utvidet i respons til mørket. Fotografer trengte en bedre meter -. En som ga en presis objektivt mål på lysintensitet

Modern Meters

Moderne meter er elektroniske. De vanligvis bruker en CdS celle montert i fronten for å detektere nivået av lys. En CdS celle er en motstand, en type halvleder som motarbeider strømmen av gjeldende. Når apparatet er slått på, lyset strømmer gjennom CdS cellen inn i en krets som måler sin motstand. Når lyset treffer CdS cellen, hisser det elektronene i cellen, noe som gjør det lettere for elektrisk strøm til å flyte gjennom cellen og dermed senke motstanden. En liten datamaskin måler nedgang i motstanden og bruker dette til å beregne den nøyaktige mengden av lys som treffer cellen. Dette gir en nøyaktig måling av lyset nivå i et bestemt sted i stedet for en omtrentlig nivå basert på menneskelig observasjon.

Andre artikkelen

 • hvordan å samle enhjørninger
 • hvordan å samle støpejern
 • hvordan planlegge messe messe - viser ideer for en konvensjon
 • hvordan å sile for alluviale gull fra en elv
 • hvordan å samle Petrusjka hånddukker
 • hvordan å være en edderkopp-man fan
 • hvordan å delta på san jose super-con
 • hvordan du får en kjendis bilde
 • hvordan å lese sigar anmeldelser
 • hvordan å lage en nerf pistol fra bunnen
 •