Hvordan velge et digitalt hygrometer

Hvordan velge et digitalt hygrometerHygrometre har mange bruksområder: i museer, hjemme, overvåking vær, i sigar humidors. Et hygrometer er et instrument som registrerer relativ luftfuktighet, og digital hygrometre gi denne informasjonen på lett-å-lese digitalt format. For mange programmer, er temperatur også nødvendig, og de fleste hygrometre er thermohygrometers som måler både relativ fuktighet og temperatur. Velge et hygrometer innebærer en detaljert kunnskap om hvor den vil bli plassert, grad av nøyaktighet er nødvendig og om den vil bli brukt for spot-kontroll-eller konstant overvåking.

Du trenger:.
Psychrometer

Vurdere behov


en
Avgjør om digital hygrometer vil være for innendørs eller utendørs bruk. Utendørs hygrometre er vanntett, robust og designet for ekstreme svingninger i luftfuktighet. Innendørs hygrometre er ofte (men ikke alltid) beregnet for større nøyaktighet.
To.
Bestemme hvilket nivå av nøyaktighet er nødvendig. Nøyaktigheten av hygrometre avhengig av modell og pris, og feilmargin varierer fra 1 til 5 prosent. For de fleste programmer en høy grad av nøyaktighet er ikke nødvendig, men overvåking av svært sensitive objekter (for eksempel mange museet gjenstander) krever stor nøyaktighet. For å forbedre nøyaktigheten, bruk en psychrometer til å kalibrere hygrometre.
Tre.
Bestem om hygrometer vil være for spot-sjekking forhold eller konstant overvåking. Hygrometre brukes for spot-sjekking er svært annerledes enn modeller beregnet for konstant overvåking. Dataloggere er spesielle typer digital hygrometre at posten konstant data (på bruker-spesifiserte intervaller), som kan lastes ned til en datamaskin.

Velge en digital hygrometer


en.
Velg en stand-alone digital hygrometer hvis konstant overvåking ikke er nødvendig. Standard modeller gir også temperatur informasjon og maksimums-og minimums avlesninger over de siste 24 timene. Nøyaktigheten avhenger av pris, og hvis nøyaktighet er ikke nødvendig (5 prosent margin av feil), er denne typen digital hygrometer billig.
To.
Velg en modell med en sensor. Hvis skrivebeskyttet ut av hygrometer vil være i en egen plass hvor målinger vil bli tatt, trenger du en sensor. Sensoren kan festes med en kabel eller trådløst (kabler er vanligvis mer nøyaktig). Denne typen digital hygrometer er nyttig når sensoren vil være ute eller i en utstilling sak, men brukeren ønsker å registrere målinger i et område med enklere tilgang.
Tre.
Velg en bærbar, digital psychrometer hvis du trenger mobilitet og raske avlesninger. For noen programmer, vil en bruker trenger å flytte digital hygrometer fra sted til sted. En håndholdt, digital psychrometer med innebygd sensor er nyttig for mobilitet. Dette instrumentet vil tilpasse seg raskere til skiftende omgivelser når flyttet for å gi raskere målinger.
fire.
Velg en datalogger når konstant overvåking er nødvendig. Dataloggere posten konstant data i bruker-justert intervaller som kan variere fra sekunder til timer. Dette er kritisk i visse situasjoner (som i humidors eller museum utstilling områder) når det er nødvendig å gi en konstant, uforanderlig (eller lite endring) luftfuktighet for å konservere. Data kan lastes ned til en datamaskin for å vise grafer og tabeller, og varsle brukerne fuktighet problemer.

Tips og advarsler


 • Når en høy grad av nøyaktighet er nødvendig, det vil være nødvendig å av og til kalibrere digitale hygrometre ved enten å sende den til produsenten, eller gjør det selv med en psychrometer.
 • Andre artikkelen

 • hvordan å samle fossiler
 • hvordan å samle samlekort online
 • hvordan du velger bergarter og mineraler for barn
 • hvordan å finne spesifikke idrett memorabilia
 • hvordan du kan bli en indie tegneserie aficionado
 • leketøy biler som kjører på veggene
 • hvordan å skrelle brukte frimerker av konvolutter
 • hvordan å handle brettspill online
 • hvordan å identifisere en bayerske Kina kam
 • hvordan å samle smykker bokser
 •