om zippos

om zipposZippos er en merkevare av lektere opprettet av Zippo Manufacturing Company i Bradford, Pennsylvania. Disse er av høy kvalitet lightere, respektert som både verktøy og collectible eks. Mens Zippos generelt alle har samme form, er det mange ulike graveringer eller kunstverk på lightere

Identification

Zippos en unike form og utseende som gjør dem enkle å skille blant annet lightere. Kroppen er rektangulær og delt i to hoveddeler, nesten i to, med den øverste delen blir litt mindre. Bunnen av lettere holder drivstoff og det meste av veken. Den øverste delen er en flip-dekselet som klikker når det åpnes for å avsløre en grov hjul, toppen av veken, en vind skjold og et stykke flint. Zippos kommer vanligvis i sølv eller svart, og har en rekke logoer, bilder eller graveringer.

Funksjoner

Zippos har noen unike funksjoner som ikke er ofte sett på andre lightere. Det ene er det faktum at Zippos bruker veker til å tenne en flamme. De fleste andre tennere bruke en strøm av gass, men drivstoffet i en Zippo bare soaks en veke. En annen viktig funksjon på en Zippo er vinden skjold, noe som var viktig i fører til lettere popularitet. Zippos har også en fjærmekanisme i toppen som tillater dem å holde lukkede og åpne uten problemer. Dette gjør avslørende klikkelyd tilskrevet en Zippo åpning og lukking.

Funksjon

Zippos har 22 deler i alt, men måten de fungerer er faktisk ganske enkel. Å fylle en Zippo lighter, interiøret kroppen glir ut av det ytre dekselet. Det er en følte klaff på bunnen som er løftet, og da lettere væske settes inn i åpningen. Når lettere settes sammen igjen, blir Zippo's veken dynket i tennvæske. For å tenne den lysere, er en grov hjul spunnet med en finger. Dette gnir mot flint stykke under hjulet, noe som skaper en gnist som tenner veken. Når toppen av veken er brent bort, kan det trekkes ut for å avdekke mer av veken som er kveilet inne i lysere. Den flammen er slukket ved å lukke lokket på lysere.

Historie

Det første Zippo ble gjort i 1933 av Zippo Manufacturing Company, som ble grunnlagt av George G. Blaisdell i året. Under andre verdenskrig, sluttet Zippo salg av lettere for noen enn for de militære, som ba om lettere på grunn av sin evne til å fortsette å lyse selv i vanskelige forhold. Etter krigen fortsatte Zippos masseproduksjon og var populære i reklame i 1960. Siden da har Zippos ikke forandret seg mye, men de siste tilskuddene til merkevaren inkludere Zippo butan lightere, kalt OUL eller Zippo Blu, som begge bruker butan som kilde o drivstoff i stedet for tradisjonelle tennvæske.

Fordeler

Zippos er utrolig populære og pålitelig på grunn av sin livstidsgaranti og vist evne til å holde tent i vanskelige forhold. Vinden skjold gjør at flammen til å være lyst ute selv når vinden er sterk. Men blåser ned på flammen fra over vil fortsatt sette den ut fort. Selv i lett regn, vil Zippo fortsette å lyse på grunn av skjoldet og nok drivstoff spredning. Dette er grunnen til at USAs militære elsket Zippo lighter, og hvorfor det brukes av utendørs entusiaster til denne dagen.

Andre artikkelen

 • om oppdagelsen av radioaktivitet
 • hvordan å samle vintage tv memorabilia
 • Slik starter en fyllepenn samling
 • hvordan å samle terri lee dukker
 • hvordan å unngå å kjøpe en piratkopiert kniv
 • hvordan du kan spare penger handel boltene i Disney World eller Disneyland
 • hvordan verdien en collectible zippo lighter
 • hvordan finne en person verdien av en beanie baby?
 • hvordan å samle gamle sjokolade muggsopp
 • hvordan å kjøpe mynter
 •