historien om Kina dukker

historien om Kina dukkerTro det eller ei, ikke Kina dukker ikke kommer fra Kina. Samlere bruker uttrykket Kina dukken å beskrive vanligvis antikke dukker med porselen hode, selv om begrepet er blitt brukt for å beskrive eventuelle dukke som har en porselen, leire eller bisque hodet. Når du vet historien til Kina dukken, vil du ha en bedre forståelse av hva samlere skal se etter når de er klassifisere et Kina dukke <. h2> Kjennetegn China dukker er kjent for å være laget med hode av glasert porselen. Dette gir deres hudfarge et skinnende utseende. Dukker med uglasert porselen hoder er klassifisert som parian eller bisque dukker. Kina dukken hoder kunne stå nakne og glasert, selv om de fleste ble malt før de ble glasert. De fleste tyske Kina dukkene har svart hår og blå øyne. Noen har en rød linje malt over øynene for å gi inntrykk av et øyelokk.

Porcelain

Før bruk av porselen for dukken hoder, dukken beslutningstakere brukt trevirke, papier-mache og voks for å skape realistiske utseende mote dukker . Doll beslutningstakere senere valgte porselen til dukken hodene fordi det var en mer varig medium. Porselen er laget av skyte leire i en ovn på over 2372 grader. Dette stivner leiren og gjør den i stand til å stå opp til tung bruk, noe som er grunnen porselen blir brukt til å lage kokekar og servise.

First Dolls

De første Kina dukkene ble laget i Tyskland på 1840-tallet av porselen beslutningstakere som KPM Berlin, Meissen, og Royal Copenhagen Danmark. Dukken hoder ble festet til skinn eller klut organer, og håret var støpt til hodet og kastet i porselen også. Disse dukkene så ut som voksne kvinner, og de var kledd i moter som var typisk for tiden.

Senere Doll Making

Som dollmaking utviklet seg, var Kina dukker laget med skallet hode. Hair ble senere gjort for disse dukker ut av mohair eller ekte hår, og festet til en mørk flekk eller hull i toppen av dukkens hode. Disse dukkene 'hairpieces ble arrangert i up-to-date, fasjonable hår stiler. Samlere vurdere Kina dukker basert på frisyre som dukken har på seg. Dukker med mer forseggjorte frisyrer hente en høyere pris. Eksempler på hår stiler inkludert lokker, pølse krøller, bånd pannebånd og "dekket vogn" frisyre.

Doll Heads

Etterhvert begynte Kina dukken produsenter å selge bare dukken hodene. Disse dukken beslutningstakere forventes at den som kjøper dukkene skulle lage sin egen kropp og klær til dukken. Disse senere dukker hadde enda mer avansert funksjoner, inkludert glass øyne. Noen dukkene ble gjort i likhet med kjente personer, deriblant Alice fra "Alice in Wonderland," Mary Todd Lincoln, Dolly Madison og Jenny Lind. Disse typer dukkene ble kjent som portrett dukker. Ettersom populariteten til Kina dukker begynte å falle i favør av bisque dukker, ble senere stiler av dukken hoder laget for å ligne barn enn damer.

Andre artikkelen

 • mynt rengjøring tips
 • hvordan å identifisere vintage og antikke brune glassflasker
 • venetiansk glass historie
 • der for å selge gamle tegneserier
 • Slik rengjør svartkrutt våpen
 • hvordan finne ut hvor mye fotball kortene er verdt
 • hvordan du beskytter autografer fra falming eller forverret
 • hvordan du rengjør vintage stereo-utstyr
 • historie Farberware
 • hvordan vet det er vaselin glass
 •