hvordan finne ut hva de gamle mynter er verdt

hvordan finne ut hva de gamle mynter er verdtHvor mange ganger har du kommet over det samme gamle skoeske eller noen støvete tinn container på loftet fullt av rare gamle mynter etterlatt av en slektning? Jeg vedder på at du spurt deg selv: "Jeg trenger virkelig å finne ut om disse myntene er verdt noe". Her er en enkel, nøyaktig, enkel og morsom måte å gjøre nettopp det.
Mynter er fascinerende tid brikker som kan ta deg med på en reise tilbake i historien av vårt land, så ikke bli overrasket hvis du får hekta ! i løpet av denne prosessen, og bli en fullverdig numismatiker

trenger Du:
En liten forsterker, trolig rundt 2x.
.
En glødende bordlampe.
.
En PC med internett-tilkobling.
.
Boken 'Photograde-Official Fotografisk Grading Guide "av James F.
 Ruddy, tilgjengelig fra alle lokale bibliotek.


en.
Se på mynt din. Hold den i kantene under en glødende bordlampe. Se på det med og uten forstørrelsesglass. Legg merke til detaljene på 'foran' og 'back' av mynten. Disse sidene er kalt «advers" og "omvendt" hhv. "Advers" er den siden med datoen for mynt på den. Legg merke til det faktum at det er en moderat mengde slitasje på begge sider av mynten.
To.
Finn ut numeriske karakter av mynten. Åpne 'Photograde "og finne den delen som har bilder med mynt på den. For hensikten med denne opplæringen, er vi ser på et amerikansk Flying Eagle 1 cent mynt. Finn de to fotografier som ligner mest på utseendet på mynten med hensyn til hvor mye slitasje det er. Studer Flying Eagle prosent, vist ovenfor, og når du tror du har funnet den rette bilder og beskrivelse, se på den numeriske karakter funnet på toppen av avsnittet. Det bør lese "VF-20 '. VF står for 'Very Fine'
tre.
Finn ut verdien av mynten. Logg deg på Numismedia Fair Market Value Price Guide, som er gratis (se link nedenfor). Bla ned til "cent". Klikk på Flying Eagle og finne datoen 1857. Sjekk under "VF20" og du se gjeldende "markedsverdi" av denne mynten er oppført. På den tiden denne artikkelen ble skrevet, var verdien $ 55.

Tips og advarsler


 • Dette er, selvfølgelig, en unyansert måte, men overraskende nøyaktig. Mynter er gradert på en 70 punkts skala med lavest være 3-4, der du kan neppe gjøre ut datoen på mynten opp til en helt perfekt flotte eksemplar som er trolig bare mulig i teorien. De fleste myntene etterlatt av en slektning vil ha en moderat mengde slitasje eller "sirkulasjon" og finnes i 8-45 området på denne 70 punkts skala. Disse er mest vanlig sølv dollar, cent og nickels fra slutten av det 19. århundre og begynnelsen av det 20. århundre, og halvparten dollar og kvartaler fra tidlig 20. århundre. Det sjeldenhet og markedspris på en mynt vil bli bestemt svært utgangspunktet, blant andre faktorer, av tilstanden eller "grade" av mynten og antall mynter tilgjengelig i den bestemte dato og karakter. En annen merking du trenger å vite om er en liten bokstav som kalles en "bergsjern" som indikerer hvor mynten ble laget. Disse brevene er som oftest 'D' for Denver og 'S' for San Francisco. Noen av slutten av det 19. århundre sølv dollar kan ha en "O", for New Orleans. Mynter uten tegninger ble produsert i Philadelphia med sjeldne unntak. Alle myntene med mintmarks ville bli oppført i prisguide tilsvarende ved datoen etterfulgt av bestemt bokstav. Merkene kan bli funnet på enten advers eller revers av mynten avhengig av type.
 • Mest sirkulerte mynter, dvs. mynter med et gjennomsnittlig beløp for slitasje på dem, preget i de siste 130 år er relativt vanlig . Det blir sagt, en "vanlig gjennomsnittlig sirkulert 'sølv dollar fra 1880 er fortsatt verdsatt til rundt $ 15 eller så. Hvis du tilfeldigvis har en gammel skoeske med 20 eller 30 av disse. . . Vel . . . du gjøre regnestykket! Men kanskje du bare kommer over en sjelden dato for mynt potensielt verdt multipler av ovenfor siterte prisen! God jakt!
 • noterte priser i "Fair Market Value 'prisguide er sikkert tilnærminger og er ingen garanti at hvis du selger mynt, vil du få akkurat den prisen, men jeg tror at du kan tillitsfullt ber om at prisen fra en innsamler eller forhandler, og hvis du skulle selge mynt på auksjon du kanskje bli overrasket over hvor nær sluttkurs er til den ene sitert her.
 • Andre artikkelen

 • hvordan finne ut om en antikk er verdt pengene
 • hvordan du velger et felt guide for villblomster
 • Slik leser gutter over blomster online
 • depresjon glass historie
 • historie karneval glass
 • Slik Refinish en antikk snekkere verktøykasse
 • historie "håp for blomster ’
 • hvordan finne det gamle frimerker er verdt
 • hvordan finne ut hva de gamle mynter er verdt
 • grunner blomster til Algernon ble utestengt
 •