hvordan å identifisere utenlandsk valuta mynter

hvordan å identifisere utenlandsk valuta mynterPå grunn av den enorme mengden av land i verden, er eksistensen av valuta mynter i det globale markedet også bredt innen rekkevidde. Identifisere utenlandsk valuta mynter kan være utfordrende, spesielt hvis mynten er gammel. Men, å vite hva du skal se etter vil forenkle prosessen for å spore det land hvor mynten kom fra, dens verdi og med hva mynten er laget av. Heldigvis er det flere trinn du kan følge for å identifisere valuta mynter

Du trenger:.
Forstørrelsesglass


en
Innse at alle myntene i. . forskjellige land har felles kjennetegn som inkluderer navnet på det landet der det er preget, datoen da mynten ble preget og verdien av mynten. Men hvis mynten er en utenlandsk valuta mynt, kan inskripsjoner på mynten angis på et fremmedspråk.
To.
Se etter navnet på det land hvor mynten ble preget . Det er vanligvis innebygd på baksiden av mynten. Det er lett å kjenne mynten hjemland dersom det er embosset på engelsk alfabet tegn. Men hvis markeringene på mynten er forskjellige, må du gjøre noen undersøkelser. For å gjøre oppgaven enklere, se mynten diagrammet vises på referansen linken nedenfor.
tre.
Bestem verdien av mynten. Ulike land har ulike valuta navn, og i hver valuta er det forskjellige begreper som brukes til å bestemme valører av mynten. For eksempel i Japan deres valuta har "yen" og "sen" kirkesamfunn, mens USA har "dollar" og "cent. " Men, er det viktig å huske på at det er myntdenominasjonene (utenlandske eller lokale) som kanskje ikke lenger eksisterer, spesielt hvis mynten er gammel. For utenlandsk valuta mynter som ikke lenger er i rotasjon, se referanse nedenfor for ytterligere assistanse.
Fire.
Søk etter prege dato på mynten. Dette er en enkel oppgave da land rundt om i verden generelt følger den vestlige Dating System. Men i noen tilfeller datoene kan vises på forskjellige. Slik er tilfellet med mynter fra Israel som følger den hebraiske kalenderen og skrive ut datoen på sine mynter med hebraiske tegn tall. Hvis du arbeider med mynter som disse, se i World Coin Gallery nettsted som vil hjelpe deg å undersøke mynt. (Se ressurser. )
Fem.
Finn ut om mynt som du har er fortsatt i bruk eller er allerede utdatert. Mynter er den kraftigste form for valuta og kan vare livet ut. Utdaterte mynter inneholder ikke lenger noen verdi, men til mynt samlere og entusiaster, gamle mynter er verdt mer enn den opprinnelige verdien. For eksempel mynter som ble brukt i romertiden er fortsatt rundt i dag, i tillegg til mynter som der skrives av europeiske nasjoner før de trakk sine valutaer til euro i 2002.

Tips og advarsler


 • Du kan lære de materialene som brukes i å skape den mynt avhengig av land der det er preget, datoen da mynten ble preget og verdien av mynten. Ettersom tiden har gått, har endringer på myntmønster og materialet som brukes til å lage dem også forskjellig. For eksempel, i USA myntene brukes være laget av gull, sølv og kobber, men har i dag nikkel og sink blitt erstattet for gull og sølv. Bare kobber fortsatt som en primær materiale til å lage mynter, men i små mengder. Ytterligere informasjon om mynter kan ses på den offisielle nettsiden til World Coin Gallery. (Se ressurser. )
 • Andre artikkelen

 • hvordan å samle antikke symaskiner
 • hvordan du blir en gull-forhandler eller distributør
 • Slik bruker over butikker til å selge på ebay
 • typer stål lommekniver
 • hvordan å strekke et lerret bilde
 • hvordan ta stilling til kvaliteten av gull
 • svart lys & rock samlinger
 • hvordan du lagrer 500 sølv runder
 • oppskarping en Tanto blad
 • hvordan å selge britiske frimerker
 •