hvordan å identifisere sjeldne klinkekuler

hvordan å identifisere sjeldne klinkekulerSamle kuler er et spill, og personen med størst ferdighet er vinneren. Winning at marmor samle krever praksis og kunnskap, og er ikke en lek. Identifisere sjeldne klinkekuler krever å spille med de store gutta ved å lese bøkene sine, deltar på marmor show og shopping hvor du kan delta i samtale med samlere med kunnskap.
Noen grunnleggende kunnskaper kan komme i gang med å samle sjeldne klinkekuler, men bygger på det grunnleggende vil holde interessen og utvide muligheten for å utvikle en verdifull samling, siden sjeldenhet er en verdi faktor sammen med størrelse og tilstand.

Du trenger:
Loupe
. Forstørrelsesglasset.


en.
Lær noen generelle opplysninger for innsamling klinkekuler. Ikke alle kulene er glass, så anerkjenner servise, Benningtons, steintøy, porselen, agates og til og med tre klinkekuler. Glass kulene er håndlaget og maskinen gjorde, og kan være gammel sulfider med figurer i sentrum, eller kan være import fra Mexico eller Kina. Kunnskapen om sjeldenhet og verdien er hva bygger en kvalitet marmor samling.
To.
Se etter uvanlige størrelser av klinkekuler. To inches og større og en halv tommer eller mindre er størrelser som kan gjøre en vanlig marmor en sjelden en. Bennington keramikk kulene er brune eller blå eller en kombinasjon av brunt og blått, og er vanlig i små størrelser. Robert Block anser Benningtons over to inches i diameter som altfor sjelden til verdi, og servise klinkekuler over to inches som ikke-eksisterende.
Tre.
Se etter single pontil håndlagede kunst glass kuler, som disse kulene var på toppen av stokk, og det var bare en for hver stokk som produserte flere kuler med to pontil merker.
fire.
Samle matchende par eller tvillinger. Finn håndlagde kuler som sannsynligvis kom fra samme stokk. Etter mange år med handel og spiller for holder, par klinkekuler er uvanlig. Enda sjeldnere er store kuler fra samme stokk. Mike Adams skrev om tvillinger funnet de siste årene: "The sjeldenhet er av listene. "
5
Finn klinkekuler i original eske, i et spill, eller med den originale posen. . Marble tilbehør hjelp dato kulene og noen ganger identifisere dem, så de har historiske og pengeverdi. Marbles med originalt tilbehør er sjeldnere og har lagt verdi.
6.
Se etter kunstnerisk kvalitet og lite skader. Lyse farger i kontrollerte design er sjeldnere og mer ønskelig enn gjørmete farger med seediness, eller små bobler gjennom glasset.
Skader er vanlig i marmor, siden de var leker. Sjekk skade med et forstørrelsesglass eller lupe, så det kan være interne sprekker og øyevippene eller halvmåne frakturer ikke lett synlig. Vurder størrelse og tilstand, samt knapphet å identifisere sjeldne klinkekuler.

Andre artikkelen

 • hvordan å anløpe gull metall blad
 • hvordan du kan avbryte en ebay uttrykke konto
 • hvordan å klassifisere en vintage hamilton klokke
 • hva er en militær cartouche?
 • hvordan å identifisere pueblo keramikk
 • instruksjoner for svingete, gamle klokker
 • hvordan å finne verdien av en Eisenhower 8 prosent blå stempel
 • hvor å fortelle en antikk kinesisk skrivebord fra en reproduksjon
 • verdien av OL-sølv dollar mynter
 • å jobbe et balisong butterfly kniv
 •