typer sølv halv dollar mynter

typer sølv halv dollar mynterSilver halv dollar tålt tre endringer i sine første 10 år av sin eksistens, på grunn av ivrige tjenestemenn som var ute etter det perfekte design for USAs nye mynter. En handling 26. september 1890, begrenset designendringer til halv-dollar mynter til en 25-års perioden med mindre annet er godkjent av Kongressen. Den halv-dollar mynter ble etter hvert endret fra figurative symbolikk for å minnes politiske og offentlige personer som har bidratt til store bragder i amerikansk historie.

Lady Liberty

John Eckstein modellert Lady Liberty sølv halv dollar fra et portrett utført av Gilbert Stuart og gravert av Robert Scot. Skuffet med design, nektet Stuart å ha noen del i produksjonen, og på grunn av dette, hans deltakelse var ukjent for år. The Lady Liberty halv dollar ble produsert i to år, 1796 og 1797, inneholder 0. 8924 sølv og 0,1076 kobber, og er ca 32. 5mm i diameter. Fordi svært få av disse myntene ble preget, er det antatt at de er samlet inn ikke av typen deres, men på grunn av oppdaterte deres.

Kennedy

The Kennedy halv dollar ble designet for å hylle den avdøde presidenten. Denne mynten var mesterverket av to designere: Gilroy Roberts, som tegnet forsiden av mynten med Kennedy ansikt, og Frank Gasparro, som tegnet på baksiden av mynten med Kennedy åpningsmøte medalje for design. Denne halv-dollar er satt sammen av 90 prosent sølv og 10 prosent kobber og har en diameter på 30. 6mm. ,

Sittende Liberty

Den Sittende Liberty halv dollar ble designet av Christiam Gobrecht og preget fra 1839 gjennom 1891. Silver innholdet i denne halv-dollar varierte etter hvilket år det ble produsert, alt 0,3600 til 0,3866 av rent sølv. Diameteren på mynten forble en konstant 30. 6mm. I 1866, "In God We Trust," motto ble lagt til på baksiden av mynten like over ørnen, men det er bekreftet eksistensen av to halv-dollar mynter fra samme år som ikke inneholder mottoet.

Franklin

Franklin halv dollar mynter endret landets mynt design fra nasjonale tall til portretter for amerikanere som gjorde inntrykk på nasjonens historie. Franklin ble tilskrevet på en halv dollar på grunn av sine mange tilbud som diplomat, oppfinner, og grunnlegger. John R. Sinnock utformet Franklin halv-dollar som ble preget i årene 1948-1963, med 0. 900 sølv og 0. 100 kobber, med en diameter på 30. 6mm.

Andre artikkelen

 • hvordan å identifisere parfymeflasker
 • Slik karakter barber dimes
 • hvordan å katalogisere en dvd samling online
 • hvordan å katalogisere en mynt samling
 • hvordan å samle antikke støpejern leker
 • Hvordan vet jeg at mine tegneserier er verdifulle?
 • metode for påvisning av sølvmynter
 • hvordan man kan kjøpe en vintage saksofon
 • hvordan å samle tv sitcoms uten å kjøpe dvder
 • historie dolkene
 •