dvd oppbevaring informasjon

dvd oppbevaring informasjonSelv om en enkelt DVD er ikke kostbart, lagt til en voksende samling til over tid representerer en stor investering av penger og tid for en ivrig samler film. For å beskytte din investering, riktig lagring og håndtering er nødvendig for å holde DVDer i perfekt stand. Med riktig behandling, vil en DVD-samling vare lenge

Cases

Saker er laget for å beskytte en DVD. Laget i en støpt form, er den harde fall lett å lagre og gir nok struktur til å hindre brekkasje. Den holder sporet holder DVD fortsatt å hindre at den sklir rundt i saken og stanger eller skrape mot andre flater. I tilfeller med flere DVDer, er det et bestemt sted for hver DVD. Hard tilfeller også har fordelen av en etikett som lett kan leses som ryggraden i en bok når den oppbevares i en stående posisjon Dette gjør dem enkle å hente eller fil på en hylle.

Etiketter og skriving

Ingen merker bør gjøres på den innspilte overflaten av DVD. Hvis en DVD må merkes med en personlig karakter, ikke skrive på det området av platen som inneholder opptaket eller data på DVD-spilleren leser for å vise filmen. Sett skriften på etiketten eller tittel siden. Bruk permanent markører konstruert for å skrive på CDer og DVDer slik at blekket ikke gnager av. Ikke legg stick-on etiketter til DVD. De kan slites ut, løsner eller faller av inne i spilleren og la klebrige, gummy rester.

Stell og håndtering

En DVD bør lagres med en ren overflate. Når du holder en DVD for lek, innsetting eller å gå tilbake til oppbevaring saken, skal bare senterhullet og de ytre kantene på DVD berøres. Merking av spilleområdet med skitt eller olje fra fingrene kan hindre filmen fra å spille skikkelig i DVD-spilleren. Bygget opp skitt på en DVD kan være vanskelig å vaske av banedekke. Bruk en myk ren klut. Bare rene overflaten med enten en løsning laget spesielt for rensing av CDer og DVDer, mineralvann eller isopropylalkohol, aldri en petroleum-basert produkt. Tørk i en sirkel etter formen på DVD. Vær sikker på at det er helt tørt før du setter det i saken.

Beliggenhet

Hold DVDer ut av sollys eller annet sterkt lys. Hold dem borte fra varme kilder, også, inkludert oppvarming lufteåpninger eller noen form for oppvarming enheten. Oppbevar dem i saker i mørket. Som CDer eller gamle rekorden album, sollys og varme kan skade platen. Det er også viktig å holde en DVD i en lav fuktighet miljø og bort fra forurensende som husholdning fett eller kjemikalier.

Posisjon

DVDer må lagres stående. Over tid kan gravitasjon bøyer plater hvis de er lagret horisontalt. Ikke la en DVD sitter rundt etter at du er ferdig med å bruke det eller sette den oppå en annen plate, der de to overflatene kan klø hverandre. Legg den vekk i den harde saken så snart du fjerne det fra spilleren.

Andre artikkelen

 • om edle metaller
 • hvordan du velger den beste frimerker album
 • hvordan å passe 1911 fat
 • hvordan starte en frimerkesamling fra bunnen
 • om smykker trinket bokser
 • hvordan å identifisere en gammel Noritake Kina mønster
 • verdien av hummel plater
 • hvordan å selge skrapmetall
 • hvordan du finner personlige stjålne våpen
 • hvordan å identifisere Dugan glass
 •