om edle metaller

om edle metallerEdle metaller har vært verdsatt av mennesker opp gjennom historien for sin holdbarhet, sjeldenhet og skjønnhet. De gjør ikke rust eller forringes på samme måte andre metaller. Edle metaller er ofte brukt til å lage mynter, smykker og andre gjenstander av verdi. De kan smeltes ned og reformert i andre former lett. I vanskelige økonomiske tider edle metaller øker i verdi som folk mister troen på valuta

Type

Det er fire edle metaller. som omsettes over hele verden. De er gull, sølv, platina og palladium. Gold er den mest kjente og mest aksepterte edelt metall. Det har lenge vært brukt i smykker, mynter og som betalingsmiddel for forretningstransaksjoner. Silver har også vært mye brukt i smykker og mynter samt servise og sølvtøy. Det er mye mer vanlig enn gull og betydelig billigere. Platinum er sjeldnere og dyrere enn sølv og gull. Det ligner sølv i fargen, men er en mye vanskeligere. Palladium ligner platina i utseende og komposisjon, men er rimeligere enn platina og gull. Palladium er den minst handlet av de fire edle metaller.

Identification

Gold's element symbol er Au med atomnummer 79. Silver har elementet symbolet Som med atomnummer 47. Platinum har elementet symbol Pt med atomnummer 78. Palladium har elementet symbol Pd med atomnummer 46.

Fakta

Gold er verdsatt for sin skjønnhet og motstand mot rust. Det er også veldig formbare og duktile, noe som gjør det bra for tannlege-og elektronisk bruk. Det er gull i fyllinger og PC-komponenter. Gold er også en sjelden element. Ifølge US Geological Survey, "All gullet oppdaget så langt ville passe i en kube 22 meter på en side. " Silver er også formbare og har en høy elektrisk og termisk ledningsevne. Elementet har bred anvendelser i elektrisk utstyr og kjemisk industri. Silver er ofte legert med gull for å gjøre det vanskeligere. Platinum er en heavy metal. Det er smibart, formbart og motstandsdyktig mot korrosjon. Platinum har bred bruk i elektronikk og kjemi. Det er også brukt i smykker og mynter, men er mindre populært enn gull og sølv. Palladium brukes enda mindre. Det er først og fremst sett i industrielle applikasjoner. Palladium smelter ved lavere temperatur enn platina og er hardere og lettere. Palladium brukes mye i elektroniske komponenter fordi det renser hydrogen ganske godt. Det er også brukt til å lage smykker og blir noen ganger blandet med gull for å danne en legering.

Funksjon

Edle metaller handles over hele verden. Deres prisene varierer daglig. De blir ofte brukt som sikring mot inflasjon og blir sett på som en trygg investering i tøffe økonomiske tider. Generelt, prisen på edle metaller øke etter hvert som økonomien avtar. Når økonomiene er sterke edelt metall priser tendens til å falle. Mange eget gull og sølv siden de er ofte brukt i smykker og mynter. Platina og palladium er også brukt i smykker og mynter, men de er langt mindre vanlig. Alle de edle metallene er mye brukt i industri-og elektronisk industri på grunn av sine kjemiske egenskaper.

Risk Factors

Siden edle metaller handles på det åpne markedet, kan prisene bli manipulert og noen ganger går amok. For eksempel, i 1980 prisen på sølv steg til nesten $ 50 per unse. Den senere falt til mindre enn $ 5 per unse. Det edle metallet markedet er ofte drevet av følelser og frykt heller enn tilbud og etterspørsel. Mengden av edle metaller i omløp forblir relativt konstant, så prissvingninger har mer å gjøre med hvor dårlig investorer ønsker å kjøpe og selge dem.

Andre artikkelen

 • hvordan sette opp en "lese med meg" dvd
 • hvordan å utvide dvd samlingen billig
 • hvordan sikre en metall huskestativet i bakken
 • hvordan å starte en DVD-samling
 • hvordan å kjøpe utenlandske filmer på dvd
 • ideer om ommaling en metall huskestativet
 • metall engravings for Letterpress
 • om edle metaller
 • hvordan gjøre ninja stjerner av metall
 • instruksjoner for leses med meg dvd
 •