stiler av antikke greske søyler

stiler av antikke greske søylerantikke greske søyler hadde tre grunnleggende stiler: dorisk, jonisk og korintisk. Selv den enkleste måten å se forskjell blant kolonnen er ved å undersøke deres hovedsteder (toppen av søylen), hadde stilene andre forskjeller i størrelse, form og funksjon. Du kan finne eksempler på antikke greske søyler ikke bare i gresk arkitektur, men også i romersk arkitektur så vel som amerikansk arkitektur av den greske Revival perioden (1818-1850).

doriske

Den doriske var den enkleste stilen til kolonnen i antikkens Hellas. Den består av en sjakt (hovedstrukturen i kolonnen) som er 20-sidig snarere enn sylindriske, fem og en halv ganger høyere enn den er bred. Doriske søyler har en enkel kapitalbehov (dekorasjon på toppen av kolonnen) består av et kvadrat på toppen av en sirkel. Utviklet i det 7. århundre f. Kr. og populært i Sør-Italia, ble den doriske fremtredende i det 5. århundre f. Kr. for slike kjente bygninger som Parthenon, et tempel til den greske guder i Aten. Til tross for sin enkelhet, vises det doriske solid og kraftig, og er dermed perfekt for kolonnene omkringliggende store, rektangulære bygninger som Parthenon.

Ionic

Den joniske orden utviklet senere enn den doriske, rundt 4. århundre f. Kr. , og var mer kompleks og dekorative. Joniske søyler er høyere og tynnere enn doriske søyler, med en høyde ni ganger sin bredde. I stedet for 20 sider, hadde joniske søyler 24 fløyter (vertikale linjer fra øverst til nederst) hugget inn i en sylindrisk skaft. Mens doriske søylene hadde ingen base, var baser for joniske søyler utskårne å fremstå som en firkant toppet med en stabel av ringer. Den mest karakteristiske delen av den joniske søylen er hovedstaden, som består av utskårne volutes (curlicues, med utseendet til en rull eller en bukkehorn).

Corinthian

Den korintiske orden var den siste stilen av kolonnen til utvikle-og den mest utsmykkede. Som joniske søyler, korintiske søyler er høye, tynne og riflet, selv om deres høyde er 10 ganger deres bredden (i stedet for ni for joniske søyler). Hovedstedene er dekorert med utskårne akantusranker, som hadde en viktig symbolsk betydning i antikkens Hellas: The Acanthus anlegget, en av de eldste i Middelhavet, symbolisert lange liv eller udødelighet. Senere, var rommet på den joniske og korintiske stiler smeltet inn i en fjerde typen gresk kolonne, Composite rekkefølge.

Andre artikkelen

 • historie gresk fresco maleri
 • Slik kopierer et bilde å male
 • tegneserier skriftstiler
 • diy 60s anslått olje lysshow
 • hvordan prep å male en sement patio
 • Hvordan kan jeg trekke en 1986 Camaro?
 • hvordan å trekke en blind skateboard design
 • hvordan å lage en verdenskrig propaganda plakat
 • Slik flekken sedertre riste ytterkledning
 • hvordan farge slør med fargeblyanter
 •