hvordan å lage 3D-bilder med programvare

hvordan å lage 3D-bilder med programvareGrafikk i 3D har fullstendig forandret kunst-og underholdningsindustrien. Fra øyet dukker visuelle effekter i storslåtte Hollywood sagaer til fristende oppslukende miljøer av Juggernaut dataspill, 3D-bilder og deres effekter har revolusjonert måten kreative visjoner er brakt til liv. Programvaren programmene brukes til å lage dem har åpnet opp helt nye verdener å utforske, skape og bygge

trenger Du:
3D program
. 2D/photo redigering programvare.

Hvordan lage 3D-grafikk


en.
Velg 3D-programmet. Et bredt spekter av 3D-grafikk programmer er tilgjengelig på markedet. Populære alternativer omfatter:
3D Studio Max
Cinema 4D
Maya
Lightwave Studio
Rhinoceros
Alle disse programmene er kommersielt utviklet produkter som selges med dyre prislapper (selv om noen blir tilbudt som student /faglig versjoner til rabatterte priser). Men, kalt en gratis open-source 3D-modellering og rendring programmet Blender er tilgjengelig.
To.
Velg modellering stil. Før du kan lage et 3D-bilde må du først lage en 3D-modell (også kalt en maske). To forskjellige modellering stiler er tilgjengelige. Den første kalles boks modellering. Ved hjelp av denne metoden du tar råolje primitiver, for eksempel en kube eller en kule, og konstruere dem på en måte å danne objektet du har tenkt å lage. For eksempel bruker en enkel kule som et hode, en kube som torso og noen sylindere som armer og ben du kunne bygge de grunnleggende menneskelig form. Ved videre bearbeidelser disse råolje primitiver, kan du forme dem inn realistiske utseende skjemaer, slik som øyne, nese, ører, lepper, muskler etc.
Den andre grunnleggende modellering stil kalles NURBS modellering. NURBS står for Non Uniform Rational Basis Spline. Bruke NURBS modellering prosessen, vil du lage en serie med rier, og deretter koble eller dekk dem med en prosess som kalles Lofting (også kjent som Skinning). Effekten er veldig lik strekke et stykke tøy over en linje eller kurve til å gi den form. Denne teknikken brukes ofte når du lager organiske 3D-objekter.
Tre.
Lag ditt lys. De fleste programmer inneholder forhåndsinnstilte lysforholdene som er ideelle til å oppdage feil eller blemmer i skaperverket ditt, men representerer ikke hva objektet kan se ut i den virkelige verden belysning. Du vil ønske å legge til ett eller flere lys til scene for å gi et tiltalende utseende mesh din. De fleste 3D programmer gir full kontroll over alle nyanser av lys, fra posisjon og retning til subtile egenskaper som fall-off og skygge typer. Ved å justere disse egenskapene kan du lage dramatiske effekter, for eksempel replikere en typisk Hollywood belysning scene til en mer dempet naturtro scene.
Fire.
Texture din mesh. På dette punktet ditt mesh vil ha en veldig kjedelig, grå ser mye ut som en uferdig, plast modell flyet. Prosessen med farging og detaljering din mesh kalles teksturering. Selv om noen 3D-programmer har et tekstur editor, trenger de fleste ikke har en integrert teksturering verktøyet. Du trenger en 2D/photo redigering program som Adobe Photoshop eller freeware-programmet, Gimp. Bruk en av disse programmene kan du opprette en tekstur som vil kartet til eller festes rundt 3D mesh gir det detaljer og farger. Mange 3D design studioer (både i spill og filmbransjen) ansette egne kunstnere, en til å lage 3D-mesh og en annen for å lage 2D-teksturer og kart tekstur dem til mesh.
fem.
Render 3D-bilde. Etter bygge din 3D mesh, teksturering den og sette lys scene, er det siste trinnet for å gjengi bildet. 3D-programmer har ulike eksport og gjengivelse innstillinger som kan påvirke hastigheten og kvaliteten på gjengivelse din. Etter justering tilfredsstillende, kan du starte gjengivelsen. Denne prosessen kan ta mye tid avhengig av kompleksiteten i mesh, teksturen størrelse og mengden og detaljer av belysning oppsett. Etter at rendering er fullført, skal det ferdige bildet ligger i mappen du angav i gjengi dialogen.

Andre artikkelen

 • hvordan å lage en labyrint på papir
 • hvordan å fange opp alle elementer i et fotografi
 • non-fiction skriveverktøy
 • DIY: bygg digital fotografering studio belysning
 • hvordan jeg skriver navnet på artisten og dato for kunstverket?
 • mekanisk tegning øvelser
 • kan du bruke en maling sprayer å sprøyte tre flekken?
 • hvordan å male en flamingo
 • hvordan gjøre former med flytende plast eller gummi
 • Hering’s fargeteori
 •