hva er formelen for å stille inn kameraet blenderåpning?

hva er formelen for å stille inn kameraet blenderåpning?Når du stiller inn kameraets blenderåpning, er dette noen fasit. Det avhenger av ønsket resultat for fotografiet, og hvor mye lys er tilgjengelig. Mange kameraer har en semi-automatisk funksjon der du kan velge en blenderåpning og kameraet velger den nødvendige tilsvarende lukkertid. Imidlertid, er muligheten til å bestemme nødvendige blenderåpning gjennom en forståelse av eksponering grunnleggende kunnskap hver fotograf skal ha

Aperture Numbers

Inne i kameraet, utvides blenderåpningsring kontrakter eller å slippe inn lys, omtrent som elev av øyet. Aperture tall blir ofte kalt f-stopp. Et f-stop på f /2 kan i en stor mengde lys, mens en f-stop, for eksempel f/32 slipper inn en liten mengde lys. Det er standard f-stop tall for film kameraer (2, 2,8, 4, 5,6, 8, 11, 16, 22, 32) og små variasjoner i disse tallene for digitale kameraer.

Eksponering

Aperture kombinerer med lukkerhastigheten-hvor lenge lukkeren er åpen-å la en viss mengde lys, noe som gjør en riktig eksponering. Lyset meter i kameraet hjelper deg med å fastslå om blenderåpning og lukkerhastighet innstillingene er slik at riktig mengde lys inn i kameraet for en gitt situasjon. Det er mange kombinasjoner av blenderåpning og lukkertid som gjør at en riktig eksponering. I en gjennomsnittlig godt opplyst scene, kan enhver blenderinnstillingene på objektivet brukes, så lenge de nødvendige lukkertid følger med det.

Forholdet til Shutter Speed

Jo mer lys som blir tillatt inn i kameraet gjennom åpningen, jo raskere lukkerhastigheter kan være. Et objektiv som gjør det mulig for en veldig stor blenderåpning, for eksempel f /1, kalles ofte en "rask" objektiv grunn av den tilsvarende raske lukkerhastigheter som kan brukes med det. Omvendt, ved hjelp av en blenderinnstillingene eksempel f/32 som slipper inn veldig lite lys vil bety en lengre lukkertid er nødvendig for å slippe inn trengte lys.

Effekt på Skarphet

Velge en stor blenderåpning (lavere tall) vil skape det som kalles en dybdeskarphet. Dette betyr at mens det du fokuserer på vil være skarpt, vil resten av bildet raskt faller ut av fokus, å skape en til tider-ønskelig uskarpe bakgrunnen. "Stoppe ned" til en mindre blenderåpning (større antall) sørger for at mer av bildet blir skarpt fokusert.

Forholdet til Film Speed

Ulike film hastigheter (eller velge en ISO på et digitalt kamera) kan tillate mer fleksibilitet med Aperture valg. Jo høyere ISO-tall (for eksempel ISO 1600), jo mindre lys filmen (eller chip) trenger, derfor "raskere" det er. Ved hjelp av en raskere film hastighet vil tillate deg å bruke mindre blenderåpninger, noe som kan være en fordel om du trenger å lage et bilde med en stor mengde skarphet.

Effekt på ulike linser

Mengden av skarphet som en gitt blenderåpning vil gi varierer fra objektiv til objektiv. Bruke f /2 med lang linse, for eksempel en 150 mm linse, vil gi et mye grunnere dybdeskarphet (mindre i fokus) enn hvis du bruker f /2 på en vidvinkel linse, for eksempel en 28 mm linse. Noen objektiver har dybdeskarphet skalaer påtrykt med å avgjøre hvor mye av bildet vil bli kraftig basert på ditt valg blenderåpning.

Andre artikkelen

 • hvordan gjøre bårer for kunst lerreter
 • grunnleggende tips når du maler vegger
 • hvordan gjøre skrapjern skulpturer
 • hvordan du slår bildet glir inn kunst
 • hvordan å montere bilder på matten bord
 • tatoveringer for kvinner som skjuler magen strekkmerker
 • Slik Refinish en støpejern badekar
 • vestlig kunst ideer
 • hvordan å tegne en palme på en liten øy
 • hvordan å trekke en bil som en proff
 •