betydningen av afrikanske perler

betydningen av afrikanske perlerPerler spille en stor del i enkelte afrikanske kulturer. Betydninger bak afrikanske perler omfatter stolthet, skjønnhet, kultur, makt og identitet. I løpet av slavehandel, ble afrikanerne solgt i bytte for perler

Historie

I 2004 fant arkeologer med Blombos Project små skjell satt sammen i en sørafrikansk hule og datert dem som mer enn 75. 000 år gammel. På et tidspunkt ble det afrikanske perler brukt som valuta. I det 18. og 19. århundre, ble millioner av fargede skall perler sendes fra europeiske land til Afrika i bytte mot slaver.

Betydning

The Zulu folket i Sør-Afrika utviklet en kode for størrelsen og fargene av sine perler. Store og fargerike perler symboliserer rikdom og sosial status. Blå perler antas å øke fruktbarheten. Red perler er reservert for seremonier som tribal festivaler, begravelser, circumcisions av unge gutter og innhøsting danser. Black innebærer alder og visdom. Gult betyr høy rang, og gull indikerer et langt liv. Perler kan også formidle identitet og kulturell betydning-for eksempel hvis en kvinne er gift eller en mann er en kriger eller en eldre. Perler også bety en persons rang. Afrikanske perler er også forbundet med kristendommen og islam, akkurat som de religionene bruke bønn perler i andre deler av verden.

Funksjoner

På grunn av regnbue av farger innebygd i dem, Mali bryllup bønner signifiy skjønnhet til stammene i Sør-Afrika. De er gitt til bruder på deres bryllupsdag. Stone og metall perler er de mest holdbare. African folk også gjør perler ut av naturlige materialer som bein, helvete, tre, rav og glass. For glatt struktur perler, er keramiske eller bambus materialer.

Bruk

afrikanske perler har blitt byttet ut med mat og husdyr. Noen afrikanere selv mener har perler magiske krefter, for eksempel formidle fruktbarhet. Noen afrikanske kvinner bærer perler rundt livet-å forbedre sine tall, for å lokke menn, og for healing og foryngelse formål. I det 21. århundre, afrikanske folk fortsetter å bruke og bære perler for kulturell anerkjennelse, status og stas.

Teknikker

Den teknikker for afrikanske perlebroderier kan variere. Beadworkers er folk som bruker perler til å lage smykker, klær, dekorere skulpturer, og andre seremonielle gjenstander. De kan plassere perler på fiber ledningen eller metalltråd til å lage sine perlebroderier, eller de kan sting på baksiden av fiber. Beadworkers fortsette å være en tradisjon og moderne kunstnere fortsetter å eksperimentere med nye design og farger.

Beadmakers faktisk produsere og lage perlene selv av ulike materialer. De har provosert oppmerksomhet perle samlere og smykker designere landsdekkende. Beadmaking næringer eksisterer blant Krobo mennesker, som bor i Ghana.

Andre artikkelen

 • alternativer til Polaroid 600 film
 • kreative kunstprosjekter for små barn
 • hvordan olje maling steiner
 • hvordan å fullføre glassfiber inngangsdør
 • hvordan å male Fisher Price strøm hjul
 • seattle’s fotografering skoler
 • mote kunst prosjekter
 • maleteknikker for gamle tre og glass dører
 • kjemien olje maling og pigmenter
 • hvordan å tegne Pac-man på et stykke papir
 •