hvordan å fange opp alle elementer i et fotografi

hvordan å fange opp alle elementer i et fotografiSatser på flere elementer i fotografering-komposisjon, lys og dybdeskarphet-kan dramatisk forbedre kvaliteten på bildene. Ved å mestre disse grunnleggende byggesteinene, det er flere faktorer verdt å vurdere, inkludert lukkertid, hvitbalanse og eksponering justering. Selv om det er mulig å bruke et pek-og-skyt kamera, lar en digital Speilrefleks det enklere å manipulere innstillingene

Du trenger:. .
Digital Speilrefleks kamera


en.
Skrive et bilde er det viktigste fotografiske element å vurdere. Nybegynnere og eksperter som gjentatte ganger benytter regelen for tredjedeler til å lage minneverdige bilder. Når du fotograferer, forestille scenen foran deg er et lerret. Psykisk trekker to like plasserte vertikale linjer og to like plassert horisonten linjer over lerretet. Plasser samlingspunkt eller punkt av interesse der to linjer krysser hverandre. Finne motivet utenfor sentrum genererer betydelig mer interesse enn posisjonering motivet direkte i midten av bildet.
To.
Innfør ledende linjer, en effektiv kompositorisk taktikk, inn i bildet. Med noen kunstverk-bilde eller annen måte-målet er å lede en deltaker gjennom hele bildet. Bruk diagonaler som ledende linjer for å gi en vei inn i bildet. Ledende linjer også kan være rett-som i en jernbaneskinne-eller de kan være krumme, som i en svingete landevei. Selv om ikke egnet for bruk i hvert eneste bilde, er konseptet en å vurdere for å skape en sterk bilde.
Tre.
Shoot når lyset er spektakulært. Belysningen i et fotografi er nesten like viktig som komposisjon. Fabulous lys kan heve en ho-hum shot til noe enestående. Den beste lyset er tilgjengelig rundt soloppgang og før skumring. Denne typen gyllent lys tilsvarer en fargerikdom som regel ikke reproduserbar på andre tider i løpet av dagen. Forskning motivet før skyte, og har utstyret på plass og klar til bruk før det beste lyset vises. Selvfølgelig er det ikke alltid mulig å begrense opptak til et så smalt tidsramme. Hvis du tar bilder i løpet av dagen, er det flere tips å huske for å maksimere tilgjengelig lys. Prøv å holde solen enten bak deg eller på din side. Hvis du skyter rett mot solen, du sannsynligvis vil blåse ut høydepunktene-som betyr den letteste områdene i bildet har ingen verdi-og dine farger vil vises vasket ut. Skyting på overskyete dager også kan resultere i myke, flotte farger.
Fire.
Benytt dybdeskarphet, avhengig av bildet mål. Dybdeskarpheten er definert som arealet av et bilde i skarp fokus. Hvis du fotograferer et landskap, er det mer sannsynlig å strebe etter gode dybdeskarpheten med alt fra forgrunn til bakgrunn være i fokus. For å oppnå dette, må du skyte med en liten f-stop eller lukker åpningen. Små f-stopp med F16, F22, f25, osv. Hvis, derimot, du fotograferer et portrett, og bakgrunnen er opptatt og forstyrrende, vil målet være å skyte med en svært liten dybdeskarphet til å viske ut bakgrunnen. For å oppnå dette, må du skyte med en stor f-stop. Stort f-stopp med f2, f2. 8, f3. 5, etc.
fem.
Master andre elementer som påvirker bildekvaliteten. Lukkerhastigheten kan bli satt til enten stop motion eller fange bevegelser. Hvis du tar idrett bilder, du mest sannsynlig vil velge å skyte med en rask lukkertid for å unngå bevegelsesuskarphet. Hvis, derimot, er du fotograferer en racerbil, kan du velge å bruke en lang lukkertid for å formidle hastigheten på kjøretøyet. Hvitbalansen er satt avhengig av tilgjengelige lysforholdene. Snarere enn å stole på auto-hvitbalanse hvor kameraet bestemmer innstillingen, kan du velge en hvit balanse for sol, skygge, skyer, flash, glødelampe, osv. Du kan justere eksponeringen for å oppnå en full toneområdet. Hvis du har blåst ut høydepunktene-som nevnt i trinn 3-du kan undereksponere skuddet ditt for å kompensere for altfor lyse områdene. Omvendt, kan du overeksponere for å lyse opp en unaturlig mørk skutt. Prosedyren for å kontrollere bildet eksponeringen varierer fra kamera til kamera. Se i kameraets manual for detaljer.

Andre artikkelen

 • hvordan gjøre utendørs 3d veggmalerier
 • typer japansk kalligrafi
 • der meksikansk keramikk kom fra
 • hvordan å lage en graffiti maling penn
 • Slik skisse og gjengi med blyant
 • hvordan å trekke forsvinningspunkt og en 3d design
 • fotografi konkurranser og stipender
 • sculpting verktøy for marmor
 • Slik mold realistisk kroppsdeler
 • Hvordan kan jeg kjemisk stripe en jern veranda rekkverk?
 •