stiler av gresk vaser

stiler av gresk vaserBlant skattene grekerne har forlatt oss, er vasen et nyttig og vakker kunst form. Brukes for miksing, lagring, underholdende og rituelle, disse gamle containere kommer med eller uten håndtak og i flere forskjellige former. Fra de store funnene på Knossos på museer verden over, belyser den vasen gresk historie og kultur.

Vaser i General

Mens det er omtrent et dusin store stiler av vaser, er det gyldig å vite litt om hele gruppen. Greske vaser ble laget av leire, terra cotta, sølv, bronse, gull og steiner. Noen av steinen som brukes inkludert marmor, alabast, basalt, obsidian, porfyr og bergkrystall. Hver enkelt vase kan funksjonen røde eller svarte tall i malerier av dagliglivet scener, scener fra mytologien, og begravelser, bryllup eller andre ritualer. Mennesker, guder, dyr og geometriske design ofte vises i stablet rader med en eller annen av disse.

Vann Vaser

Den Hydria er en utsmykket tre håndteres vannbærer. Den Pseudostomos er en minoiske epoke vase brukes til vann og andre væsker. Den Stamnos og Rhyton ble brukt til å bære vann og væsker, om du vil bli konsumert eller skal brukes i ritualer. Den Loutroforos er en høy, lang hals, smal kropp som vase med to lange håndtak fra leppe til kroppen. Den ble brukt til å helle vann og i begravelser eller andre ritualer

Wine Vaser

En Oinochoe er en mugge brukes for vin;. En eldre versjon av denne var Olpe. Den krater er en stor bolle eller bred åpning cup, med to side stykker som fungerer som håndtak. Kraters ble vanligvis brukt til å blande vin og vann. "Riktig" grekere foretrakk å drikke vinen sin fortynnet, slik drukkenskap var mislikt. Den Kantharos og Kylix er grunne og brede drikkebegre, og Skyphos er en dyp vin-cup med to håndtak som kan være horisontal øre-figurer eller looper. Den Psykter er en smal kjeften, oppsvulmede bodied container som brukes til nedkjøling vin i is eller snø.

Oljer og kosmetikk Vaser

Det Pyxis er en rund dekket boks som brukes for å holde kosmetikk. Den Lekythos, brukes for kropp oljer, parfyme og kanskje også for begravelser, har en lang smal kropp, en kort hals og et enkelt håndtak festet i halsen. Den Alabastron og Aryballos var som små personlige flasker å holde parfyme og velduftende oljer. Idrettsutøvere ofte bar disse festet til kroppen, eller hengende i nærheten som de utøves eller deltok. Noen av vaser som brukes til vann eller vin kan også brukes til olivenolje eller andre væsker til matlaging og ritualer.

Andre Vaser

Inkludert i de resterende stilene er Pythos og Prochus. Den Pythos er en stor lagringsplass krukke der nesten alt kunne bli plassert, men de ble i hovedsak brukt av handelen sentre for lagring av frø, korn, olje og vin. Når gjestene besøkte gamle greske hjem, ville de bli brakt Prochus, en type pitcher som å helle vann og vaske hendene sine. Endelig er den Amphora en lett gjenkjennelig vase brukes som en lagringsplass container. Den har to buede håndtak som fester seg til en full body. Mange av disse kan finnes kopieres i den moderne greske markedet.

Andre artikkelen

 • digital publisering verktøy
 • tips og verktøy for å skrive excellence
 • mekanisk tegning tutorial
 • hvordan å tegne meksikansk dyr
 • burde jeg begynne med vegger eller treverk til å male utsiden av huset maleri?
 • teknisk tegning instrumenter
 • kreativ skriving verktøy
 • teknikker for å male akryl flammer
 • Slik sand epoxy gulv ved hjelp av en respirator for å beskytte deg mot røyk
 • self publiseringsverktøy
 •