non-fiction skriveverktøy

non-fiction skriveverktøySkrive non-fiction kan være skremmende for enhver forfatter, fordi, i motsetning til når du skriver fiksjon, kan du ikke bare gjøre ting opp. For interessant og lesbart non-fiction, må forfatteren bruker verktøy av en fiksjon forfatter, en debattant, en redaktør og en forsker.

Forskning

Den viktigste delen av å skrive sakprosa er at det er faktisk ikke -fiction. Når du bestemmer hva du skal skrive om, har du for å forske på temaet før du vet alt om det. Lest lignende bøker, relaterte bøker og tangential informasjon for å danne en komplett og helhetlig kontekst for motivet saken. Non-fiction bør være helt saklig og kunnskapsbasert. Bruk primærkilder når det er mulig. Hvis du skriver om en person, ikke bare lese andres skrifter om ham, leser hans brev, dagbøker og alle tilgjengelige skriving. Når du har fullført et utkast, faktisk kontrollere all informasjon mot notatene og forskning.

Resonnementet

I motsetning til fiksjon eller poesi, gjør de fleste non-fiction et argument av noe slag, selv om det ikke er åpenlys. Noen ganger, non-fiction bøker gjøre flere argumenter om at tvist eller gå mot tidligere publisert eller trodd informasjon. Å skrive sakprosa som folk tror og er enig med, presentere informasjonen i en godt artikulert argument. For en effektiv argument, gjør du et krav (eller krav) og gi grunner eller bevis for disse påstandene.

Planlegging

Planlegg ut din non-fiction nøye for å avgjøre hvilken informasjon som skal inkluderes og i hvilken rekkefølge. Brainstorm og gjøre notater, bryte materialet ditt i seksjoner eller kapitler. Organisere dem på en logisk måte slik at informasjonen skal bygge opp og gi mening. Noen forfattere liker ikke å jobbe med disposisjoner, men for non-fiction, hjelper en disposisjon du inkluderer all relevant informasjon uten å hoppe rundt.

Style

Non-fiction kommer i mange former, avhengig av publikum, publisering eller emne. Vedta en passende stil kan gjøre eller ødelegge din non-fiction. Kjenn ditt publikum, og prøver å tilfredsstille dem med måten du forklarer ting og ordene du bruker. Hvis du skriver et teknisk bok for fysikere, trenger du ikke å bruke tid på å forklare hva treghet er. Hvis du skriver et non-fiction bok om fysikere for den generelle leser, men kanskje du vil. Ikke glem at du fortsatt kan fortelle historier med ikke-fiction, ved hjelp av narrative teknikker som du ville i fiksjon. Prøv å bryte ditt arbeid inn i en begynnelse, midt og slutt med tomten utvikling, dialog og tilbakevendende karakterer hvis mulig. Dette gjør boken mer lesbar og gjør publikum mer komfortable med informasjonen.

6 7 8

Andre artikkelen

 • selvtillit publisering verktøy for å selge ebøker
 • tips og verktøy for å skrive excellence
 • kreativ skriving verktøy
 • verktøy for å skrive fiksjon
 • Skrive-og redigeringsverktøy
 • verktøy for å skrive romaner
 • visuelle skriveverktøy
 • ressurs verktøy for å skrive poesi
 • fantasy skriveverktøy
 • skriving verktøy for korrigering
 •