verktøy for å skrive fiksjon

verktøy for å skrive fiksjonMuligheten til å skrive god fiksjon er ikke lett å oppnå. . Ikke bare tar det mye trening, krever det også en veritabel verktøykasse av ferdigheter og teknikker. Du må være bevisst den grunnleggende om historiefortelling (plot, karakter og setting) samt av de spesifikke litterære teknikker (foreshadowing, metafor, etc. ) som kan kjøttet ut en historie. I et godt stykke fiksjon, fungerer hver litterær enhet mot den samlede effekten av det ferdige produktet.

Skrive Skill

Hvis du skal skrive fiksjon, må du først ha en sterk forståelse av skriftspråket. Du må forstå bruken av skilletegn, holde verb tider konsekvent og har et stort ordforråd. Kort sagt, må du være i stand til å skrive sammenhengende og interessant setninger og avsnitt.

Plot

Plot er det første du må tenke på når du skriver fiksjon. Selv om en historie er karakterdrevet, har tegnet til å gjøre noe. Uansett hva dette noe skjer for å være er din tomt. Ideelt sett bør alle elementer av tomten din fører til klimaks i historien din. Den tradisjonelle plot form av begynnelsen, midten og slutten er ofte en blåkopi for tomten utvikling. I begynnelsen gir du leseren bak historien og presentere dine hovedpersonene (dette kalles utredning). I midten, skjer mesteparten av stigende action-dette utgjør den lengste delen av de tre tradisjonelle plottet seksjoner. Slutten på historien inkluderer klimaks og oppløsningen. Selv om det finnes andre måter å sette opp tomten, er dette den klart vanligste.

Character

Character er like viktig som handlingen. Det viktigste å huske når du oppretter tegn er at de må være interessant. En karakter bør ikke være perfekt, da perfekte tegn er sjelden interessant, i stedet bør de ha og defekter. Selv onde tegn kan være sympatisk om de har lett gjenkjennelige egenskaper. Evnen til å skape sterke karakterer er en av de viktigste verktøyene en forfatter kan ha.

Innstilling

Innstilling arbeider med plot og karakter i etableringen av fiktive historier. Tomter avhenge sterkt på tid og sted der de oppstår. Omgivelsene vil også påvirke tegn. I fiksjon, innstillingene er tilnærmet ubegrenset. Du kan ha din historie finner sted i det gamle Roma, på månen, i dagens New York City eller i en fantasi locale som Middle-Earth-bokstavelig talt, hvor du vil. En god innstilling bruker mye av spesifikke detaljer for å gjøre det realistisk, selv om den innstillingen er et vilkårlig sted.

Figurative Language

Figurative språk, som ser utover den bokstavelige betydningen av ord, gjør fiksjon hoppe av siden og er en av de mest effektive verktøyene en fiction-forfatteren kan benytte. To av de mest brukte former for billedspråk er lignelse og metafor. Lignelse er sammenligningen av én ting til en annen, ved å bruke begrepene "som" eller "som. " Metaforen er sammenligningen av to ting uten å bruke "like" eller "som"-bokstavelig talt sammenligne en ting til en annen. ("Livet er en strand. ") Andre typer figurativt språk inkluderer personifisering (gir ikke-menneskelige ting menneskelige trekk), idiomer (et uttrykk som betyr noe annerledes enn den bokstavelige betydningen av ordene som brukes (sparke bøtte) og overdrivelse (åpenbar overdrivelse ).

Foreshadowing

I forvarsel, en forfatter hint på hva som vil komme senere i historien. Noen ganger er dette gjort bokstavelig talt-for eksempel Weird Sisters 'profeti i begynnelsen av "Macbeth"-er men mesteparten av tiden, foreshadowing subtile. Alt fra en drøm til en reoccurring scene (for eksempel ser et tegn tallrike bil krasjer gjennom en historie, og da er lammet i en bilulykke) kan være typer forvarsel. Hvis ikke så opplagt, for uklare eller for utbredt, kan foreshadowing være et ekstremt effektivt verktøy.

Tema

Husk at fiksjon har underliggende temaer, det er om noe, som regel mer enn bare tomten eller tegnene. Temaer er reoccurring ideer som vises gjennom et verk av fiksjon. Populære temaer er kjærlighet, død og moral, men det finnes et uendelig antall temaer en forfatter kan bruke i skjønnlitteraturen.

Point of View

En historie kan være drastisk forskjellig avhengig av ståsted som en forfatter forteller det. De tre standpunktene er første person (en historie fortalt fra visningen av en av karakterene-"Jeg" som hovedpersonen), andre person (adressering leseren direkte i hovedrollen-"du" som den viktigste karakter) og tredje person (historien fortalt av en fortellerstemme som følger et tegn, eller flere tegn, men er faktisk ikke en karakter i story--he/she i hovedrollen). Evnen til å avgjøre hvilke synspunkt best passer en historie er et svært viktig verktøy for alle fiction forfatter.

Andre artikkelen

 • verktøy for å skrive romaner
 • bokskriving verktøy
 • verktøy for barn å skrive
 • tips og verktøy for å skrive excellence
 • innovative malerverktøy
 • Skrive-og redigeringsverktøy
 • antikk utskrift verktøy
 • digital publisering verktøy
 • verktøy for å skrive fiksjon
 • kreativ skriving verktøy
 •