fantasy skriveverktøy

fantasy skriveverktøyDet er en vanlig misforståelse at fantasi er lett å skrive i forhold til mer forskningsintensive skriving. I virkeligheten er fantasy mye vanskeligere. Et godt utbygd historie eller roman krever at forfatteren å utvikle seg en verden, eller noen hjørnet av ett. Magic må ha strukturert regler, og tegn som bruker magi må ofre noe for å få makt. En god historie bibel utviklet med fantasy-skriving verktøy vil bidra til å opprettholde verdens konsistens.

World-Building Verktøy

Patricia Wrede's Fantasy Worldbuilding Questionnaire, postet på Science Fiction Writers of America nettside, gir detaljerte spørsmål for fantasiverden byggherrer til å svare, alt fra sosiale normer til de finansielle systemene dine skapte verden.

De fleste fantasy forfattere kan ikke bygge sine verdener med ord alene, imidlertid. Fantasy map-bygge programvare gir en ramme på som verden kan bli formet. En utmerket betalt mapmaking programmet er Campaign kartografen 3 (CC3 for kort). Opprinnelig utviklet for fantasy spill, hjelper denne pakken bygge alt fra byer og fangehull til topografiske kart over kontinenter og verdener. En rekke add-on pakker utvide kartleggingen til planløsninger og skisser karakter.

Autorealm er et gratis GNU kartografi program. Mens det har de fleste av CC3 funksjonalitet, er det clunkier og kartene er ikke så pen. Fordi du investere noe, men din tid, men det kan være et flott første skritt for å se om kart bidra til å bygge din historie.

Character Creation Verktøy

Hvis du er en tabletop gamer, rolle-playing game (RPG ) tegnet ark kan være en fantastisk rask-bygge verktøy for fantasy tegn. Nøkkelen er å unngå stikker kun til skjemaet. Du kan også prøve ut Fantasy Character Generator på Droppin-The-Fork, igjen, ikke holde slavisk til det du tilfeldig roll, men heller slå den rundt og finne ting som passer karakter begreper

. Det finnes flere nettsteder som tilbyr online tegnet navngiving verktøy for fantasy fiction (eller spill). The Fantasy Name Generator på Rinkworks. com er et flott verktøy. Ikke vær redd for å sette din egen uttale og endre stavemåte for genererte navn. Hvis du ikke vet hva et navn kategori refererer til, slå det opp før du bruker. Noen fantasy verdener, som Pern eller Middle Earth, har særpreget-klingende navn, og hvis du bruker en generert for disse verdenene du vil gjøre historien din høres derivat.

Verktøy for å utvikle Magic

Det er ingen rask måte å utvikle et fantasy magisk system, men det er flere verdens-bygningen verktøy som innlemme det. Den tidligere siterte Fantasy Worldbuilding Questionnaire av Patricia Wrede gjør en god jobb med å gå gjennom magi av alle slag. Guider som de som tilbys på Fantasy Art Resource Project (FARP) vil også veilede deg gjennom å skape dine magiske systemet. Pass på at det magiske systemet du bruker fungerer godt med den verden du bygge og tegnene du oppretter. God fantasy fiction har ingen sømmer mellom karakter, setting og plot.

5 6 0

Andre artikkelen

 • verktøy for barn å skrive
 • digital publisering verktøy
 • fantasy skriveverktøy
 • kreativ skriving verktøy
 • bokskriving verktøy
 • verktøy for å skrive en roman
 • Skrive-og redigeringsverktøy
 • verktøy for å skrive fiksjon
 • gratis verktøy for å skrive i MLA-format
 • tips og verktøy for å skrive excellence
 •