antikk utskrift verktøy

antikk utskrift verktøyUtskrift er prosessen med å overføre en design gjennom press fra et forberedt plate på papir. Mens teknologiske fremskritt har gjort antikke utskrift verktøy og metoder foreldet, hånd-utskrift var den dominerende metoden av trykte reproduksjon fra midten av det niende århundre fram til slutten av det nittende

Tidlig Printing

De første historiske eksempler på utskrift er funnet i Kina. Den eldste boken, Diamond Sutra, ble trykt i Kina i 868 e. Kr. (AD) Den opprinnelige prosessen med å skrive ble gjort med enkelte plater av tre, stein eller metall. Disse vil bli utarbeidet med design og deretter rullet med blekk. Disse designene vil da bli overført til papir eller vellum ark ved å trykke sammen arket og platen. Denne metoden for utskrift ble oftest brukt til å lage bilder eller design, mens bøker fortsatt i hovedsak kopiert for hånd til oppfinnelsen av Movable Type.

Plate Forberedelse

Flere metoder eksistert for å forberede plater som skal brukes i utskriften. Disse kan kategoriseres som enten lettelse, planographic, eller dyptrykk. Relief utskrifter ble skapt, som navnet tilsier, med å riste en hevet design på tallerkenen. Blekket vil bli brukt til hevet design, som da ville bli brukt til papiret, omtrent som dagens stempler. Planographic utskrifter ble opprettet på en flat overflate, ved hjelp av en fett-baserte fargestifter eller maling til å utforme et bilde. Vann strømmet inn på design vil bli frastøtt av fett. Blekk og vasket på tallerkenen ville frastøtt av vannet og tiltrukket av fett, layering blekket over den opprinnelige trukket design. Platen vil da bli presset på papiret.

Raderinger

For å gjøre dyptrykk, var designet skåret inn i platen, det motsatte av lettelse utskrift. Platen ble satt inn, og deretter overflaten tørkes av, slik at blekket kun i hakket design. Platen ble deretter brukt til papiret, ved hjelp av betydelig press, noe som fører til en rektangulær avtrykk rundt kanten, noe som gjør raderinger lett å skille. Dyptrykk som hovedsakelig brukes metallplater, og hadde den klart mest metoder for å lage design. Noen design var rett og slett gravert direkte på platene. Andre ble opprettet ved hjelp av syre og en beskyttende stoff, med syren bite i det ubeskyttede områder for å lage design. Det var flere varianter av denne metoden, inkludert etsing, frihåndsquilting, akvatint og Mezzotint.

Movable Type

Movable leire typen ble oppfunnet i Kina i 1041, men Johannes Gutenberg er kreditert med den første bruk av bevegelige typen i en trykkpresse i 1440. Inspirert av vin presser på den tiden, designet Gutenberg en hånd trykk der blokk lettering ble plassert i formasjon og holdt sammen av en treramme. Dette skapte en type variabel plate, som kan brukes til å skrive ut en side med tekst, løsnet, omorganiseres, og brukes til å lage en annen side uten ekstra carving. Gjengivelse av bøker ved å trykke dermed ble en mye mer effektiv, samt vesentlig billigere

Modern Interesse

Både plater og bevegelige type er metoder for utskrift som produserer "originale" utskrifter -. Utskrifter som var på noen måte produsert av hånd, det være seg gjennom å sette inn eller opprette design. Dette er i motsetning til "reproduksjoner", som er skapt av fotografisk overføring av bilde eller type. Disse trykkene, kalt fotomekanisk, er fortsatt som antikke dersom utviklet før 1900, men de er generelt antatt å tilhøre en mer moderne alder av produksjonen. Selv i dag, derimot, er kunsten hånden utskrift ikke helt tapt. Mange amatører skrivere og samlere, samt noen foreninger og museer, holde ånden av denne kunsten i live gjennom informative nettsider, publikasjoner og utstillinger-og av og til, gjennom renovere disse verktøyene og bruke dem igjen.

Andre artikkelen

  • gratis verktøy for å skrive i MLA-format
  • verktøy for å skrive en roman
  • innovative malerverktøy
  • antikk utskrift verktøy
  •